x

Ljuta pileća krilca!

Idealan recept za sve ljubitelje piletine i pilećih krilaca. Sprema se brzo i jednostavno, pa može da vam posluži kao savršeno rješenje, ukoliko ste u nedoumici šta danas da poslužite na svojoj trpezi.

Sastojci:

 

Pileća krilca

Pšenično, bijelo brašno

Crveni luk

Čili papričica

Paradajz

Pileći temeljac

Maslinovo ulje

Bosiljak

Svježe mljeveni papar

So

Priprema:

 

Pileća krilca prerežite na tri dijela, pa svaki komadić uvaljajte u brašno i kratko prepržite u maslinovom ulju. Posolite i pobiberite te meso izvadite i stavite na toplo.

 

Sjeckani luk, češnjak i ljutu papriku dodajte u istu posudu u kojoj ste pržili krilca. Kratko propirjajte uz doljevanje temeljca ili samo dodajte gotovu kocku za supu.

 

Piletinu nakon toga vratite u posudu, zajedno sa sitno sjeckanom paprikom i oguljenim paradajzom. Lagano pirjajte dok meso ne omekša, oko 30-ak minuta.

 

Krilca se mogu i do kraja ispeći u tavi, pa tek onda staviti u ljuti umak, koji ste posebno napravili. Mada, naš savjet je da pirjate sve zajedno jer dobije intenzivniji ukus.

 

Pospite sa malo bosiljka. Kao dodatak možete da poslužite rižu.

 

Prijatno!

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.