Ljuta pileća krilca!
Idealan recept za sve ljubitelje piletine i pilećih krilaca. Sprema se brzo i jednostavno, pa može da vam posluži kao savršeno rješenje, ukoliko ste u nedoumici šta danas da poslužite na svojoj trpezi.
Sastojci:
Pileća krilca
Pšenično, bijelo brašno
Crveni luk
Čili papričica
Paradajz
Pileći temeljac
Maslinovo ulje
Bosiljak
Svježe mljeveni papar
So
Priprema:
Pileća krilca prerežite na tri dijela, pa svaki komadić uvaljajte u brašno i kratko prepržite u maslinovom ulju. Posolite i pobiberite te meso izvadite i stavite na toplo.
Sjeckani luk, češnjak i ljutu papriku dodajte u istu posudu u kojoj ste pržili krilca. Kratko propirjajte uz doljevanje temeljca ili samo dodajte gotovu kocku za supu.
Piletinu nakon toga vratite u posudu, zajedno sa sitno sjeckanom paprikom i oguljenim paradajzom. Lagano pirjajte dok meso ne omekša, oko 30-ak minuta.
Krilca se mogu i do kraja ispeći u tavi, pa tek onda staviti u ljuti umak, koji ste posebno napravili. Mada, naš savjet je da pirjate sve zajedno jer dobije intenzivniji ukus.
Pospite sa malo bosiljka. Kao dodatak možete da poslužite rižu.
Prijatno!
Izvor: Cafe.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.