Lonci i poklopci na OBN TV

24.07.2016 10:20
lonci-i-poklopci-na-obn-tv-main

Kulinarski show „Lonci i poklopci“ OBN TV koji uređuje i vodi Vjeko Kramer i u novom izdanju koje je na programu OBN TV u nedjelju, 24.07.2016. donosi interesantne prijedloge za ukusna i sočna jhela kojima i vo možete obradovati svoje najmilije. Vjeko ovonedjeljno izdanje započinje pripremom gratinirane piletine s gljivama, zatim će pripremati umak od patlidžana, pire od leće, riblje krokete uz koje odlično ide i umak od češnjaka.

Lonci i poklopci su ove nedjelje, 24.07.2016. u 12:20h na programu OBN TV.

 

GRATINIRANA PILETINA S GLJIVAMA

 

½ kg piletine

½ kg gljiva

½ kg tjestenine

bešamel

krušne mrvice

ribani sir

 

Izgrilati piletinu i gljive pa ih umješati u bešamel i kuhanu tjesteninu. Tepsiju premazati maslacem i posuti krušnim mrvicama. Smjesu rasporediti ravnomjerno po tepsiji posuti ribanim sirom pa zapeći u pećnici oko pola sata na 200 stupnjeva C.

 

UMAK OD PATLIDŽANA

 

2 patlidžana

2 mlada luka

6 češnja češnjaka

1 limun

1 žlica vrhnja

peršinov list

tahin

Tabasco

sol i papar

 

Patlidžane oprati i osušiti pa ih ispeći u pećnici dok ne omekšaju i koža im se nabora. Ohladiti ih dovoljno da možemo s njima lako manipulirati pa ih oguliti i ostaviti da se hlade i ocjede. Za to vrijeme na mslinovom ulju popržiti mladi luk i usitnjeni češnjak dok ne omekšaju pazeći da ne zagore. Meso patlidžana viljuškom izdrobiti u pire i umješati prženi luk i žlicu vrhnja. Umak začiniti tabascom, tahinom, limunovim sokom, solju, paprom, peršinovim listom pa poslužiti vruće.

 

PIRE OD LEĆE 

 

300g leće

3 poriluka

maslinovo ulje

sjemenke korijandera  / muškatni oraščić

menta

Vegeta 

 

Skuhati leću pa ju ocjediti. Bijeli dio poriluka nasjeći na tanke kolutiće pa ga oprati i popržiti na laganoj vatri na maslinovom ulju dok ne omekša. Sjemenke korijandera istucati u avanu. Leću i poriluk pomješati pa izmiksati štapnim mixerom prema želji. Začiniti korijanderom, muškatnim oraščićem, vegetom, solju i paprom te svježom mentom. 

 

RIBLJI KROKETI

 

½ kg ribljih fileta

2 veća krumpira

2 mlada luka

2 jajeta

1 dl mlijeka

Vegeta

 

Krumpir nasjeći na kocke i skuhati u slanoj vodi. Filete skuhati u temeljcu i kuhano meso usitniti. Mladi luk skuhati u mlijeku pa procjediti. Sve sastojke pomješati i začiniti vegetom, solju i paprom. Od smjese praviti krokete i panirati ih u brašnu, jajima i na kraju mrvicama te pržiti u dubokoj masnoći.

 

UMAK OD ČEŠNJAKA

 

2 glavice češnjaka

½ dl maslinovog ulja

2 žlice majoneze

2 žlice jogurta

100 g oraha

mala žlica senfa

sol i papar

 

Glavice češnjaka odvojiti na režnjeve i staviti ih u malu tepsiju preliti maslinovim uljem pa peći neoguljene u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva oko 20-30min dok ne omekša. Ostaviti da se malo prohladi i onda ih istisnuti pa viljuškom izdrobiti u pire. Pomješati u zdjeli majonezu, vrhnje i senf pa im dodati pire od češnjaka i mljevene orahe. Začiniti solju i paprom.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.