x

Loša vijest za bh. košarkaše: Euroligaški igrači će igrati u kvalifikacijama za SP!

FIBA je danas izdala saopćenje koje se nimalo neće svidjeti navijačima košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Naime, danas je postignut dogovor između čelnika FIBA-e i Eurolige o nastupu euroligaških igrača u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Kini.

 

Iako je ranije najavljeno da zbog preklapanja rasporeda Eurolige sa terminima kvalifikacija igrači iz elitnog evropskog klupskog takmičenja neće moći nastupati za svoje reprezentacije, ipak je pronađen kompromis.

 

Euroliga će utakmice krajem novembra i februara pomjeriti za utorak, dok će se utakmice kvalifikacija umjesto četvrtkom igrati petkom, tako da će igrači moći nastupati i u Euroligi i u kvalifikacijama.

 

S obzirom da je odranije poznato da će euroligaški igrači nastupati u posljednja dva kola koja se igraju u junu i julu, sada je i definitivno da će euroligaški igrači igrati u svim utakmicama prve faze kvalifikacija.

 

Ovo je veoma loša vijest s obzirom da rivali naše selekcije u kvalifikacionoj grupi E Rusija, Francuska i Belgija imaju mnoštvo igrača koji nastupaju u Euroligi, dok s druge strane naš nijedan reprezentativac ne igra za euroligaški klub.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.