x

Lotus priskače u pomoć Volvu!

Po svemu sudeći jedan od poznatijih proizvođača automobila iz Velike Britanije priskočit će u pomoć Volvu i njegovom pokušaju da prestigne konkurenciju!

Iako su njegovi modeli često u sjeni konkurencije, nesumnjivo je kako je Lotus bio i ostao jedan od najpoznatijih britanskih proizvođača automobila i F1 timova. Svoje bogato iskustvo Lotus je odlučio iskoristiti kako bi priskočio u pomoć Volvu u razvoju jednog od njegovih posebnih modela. Iz Volva su očito oduševljeni perolakim modelima iz Lotusa, od kojih se posebno ističe Elise, ali i iskustvom koje britanski proizvođač ima kad su u pitanju ekspertize. Naime, baš je Lotus taj kojeg su Aston Martin i Nissan pitali za savjet kako posložiti ovjes, a da se ne spominje suradnja s Opelom, odnosno pomoć pri stvaranju legendarnog Isuzu Impulse.

 

Inače, Volvo je prije nekoliko godina pod svoju kapu stavio vjernog mu tunera, Polestar-a, koji je zaslužan za različite fenomenalne dodatke namijenjene Volvo modelima. Tako će Polestar uz suradnji s Volvom i vođen smjernicama Lotusa biti taj koji će se potruditi da Volvo sustigne svoje razvikane konkurente. Inače, Polestar se posebno proslavio nakon što je modificirao S60  koji je na Nürburgringu postigao vrijeme koje mnogi nisu mogli ni sanjati –  7:51:1. To možda i ne bi bilo čudno da se ne radi o klasičnom automobilu s pet vrata čiji rekord srušio Alfa Romeo s modelom Giulia Quadrifoglio. 

 

Srce Polestara S60 je T6 agregat koji razvija 362 konjske snage pri 470 Nm okretnog momenta uz ubrzanje do stotke od 4.4 sekunde. Motor je uparen s 8-brzinskim mjenjačem, a  atraktivnost dizajna ne treba posebno naglašavati. Kad smo već kod T6 agregata treba spomenuti da je baš T6 dobio nagradu kao najbolji zbog svoje efikasnosti, štedljivosti i procesa izgradnje.

 

U intervjuu koji je jedan od inženjera, Roger Wallgren, dao za portal Drive, napominje se kako Volvo nema nikakvih problema kad je u pitanju korištenje znanja i iskustva kojeg Lotus ima na pretek. Nadalje, dotični ne sumnja u genijalnost britanskih inženjera te smatra kako su baš oni ti koji u turbulentnom tržištu Velike Britanije održavaju Lotus ondje gdje on trenutno jest.

 

Ne treba naglašavati kako su svi entuzijasti i ljubitelji Volva oduševljeni suradnjom te kako se nadaju kako će u skorašnje vrijeme Volvo na tržište izbaciti modele koji će konkurirati onima u režiji Audi Sport-a, BMW M, odnosno Mercedes AMG-a.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.