x

M-sport razvija Fiestu od 380 KS!

Već smo pisali o tuningu Fieste koja je poprimila novi sjaj s 280 KS i performansama koje očaravaju. Sada ponovno donosimo priču o ovom modelu iz Forda koji ovog puta poprima WRC stil.

Za početak priče nešto o M-sport timu. Osnovao ga je bivši WRC vozač 1979. godine sa sjedištem u Dovenby Hall, Engleska. Od tada pa do danas, M-sport tim sudjeluje u WRC utrkama i okuplja službeni tim vozača koji nastupaju ispred Forda.

 

Fiestu koju predstavljamo, M-sport je gotovo cijelu modificirao i prilagodio potrebama WRC utrka.  Doduše, WRC izdanje i dalje dijeli 1.6 litreni motor s modelom ST koji je nabildan na 380 konjskih snaga.

 

Prema riječima M-sporta, a kako naglašava Carbuzz, gotovo 95% stvari je novoizgrađeno. Tako je Fiesta dobila i novi šesterobrzinski sekvencijalni ručni  mjenjač, atraktivno aerodinamično izdanje, nove naplatke i unutrašnjost prilagođenu WRC utrkama. Ono čime se M-sport posebno ponosi, a vezano je uz Fiestu je zvuk koji proizvodi, a koji je, kako navode, nešto što jednostavno morate čuti da bi vjerovali koliko je dobro. Osim toga M-sport je modificirao i četverocilindrične kočnice, a posebna pažnja posvećena je ovjesu koji se može prilagođavati sukladno potrebama staze.

 

Kako bi lakše pratili performanse, na gotovo sve što može mjeriti postavljeni su senzori koji inženjerima omogućuju lakšu dijagnostiku i otkrivanje problematičnih dijelova. Osim inženjera, i vozač, odnosno suvozač imaju raspolaganju kontrolne ploče na kojima mogu pratiti performanse koje postižu na stazi. Ono što još treba spomenuti su i posebno razvijena sjedala koja vozačima uz udobnost pružaju i maksimalnu sigurnost.

 

Koliko je truda i vremena uloženo u razvoj ovog modela vidljivo je iz činjenice da je provedeno ukupno 6.392 kilometra vožnje na različitim testovima. Na kraju ono što nam preostaje jest poželjeti sreću M-sport timu i nadati se da ovo nije posljednja WRC Fiesta.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.