x

M3 CS stazu Nordschleife prošao za 7 minuta i 38 sekundi!

Najsnažniji produkcijski BMW M3 do sada svoj je potencijal pokazao i na čuvenoj njemačkoj stazi Nürburgring Nordschleife koju je zatvorio samo sekundu sporije od modela M4 GTS.

S oznakom CS stigao je najsnažniji produkcijski BMW M3 do sada čiji redni 6-cilindarski trolitarski biturbo motor (zvanično) razvija 460 KS pri 6.250 obr/min i 600 Nm najvećeg obrtnog momenta koji je na raspolaganju od 4.000 do 5.380 obr/min, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h nakon 3,9 sekundi i elektronski ograničenih 280 km/h.

 

Prijenos snage na zadnju osovinu obavlja se preko 7-stepenog automatskog mjenjača s dva kvačila M-DCT.

 

Kombinacija najsnažnijeg motora, adaptivnog ovjesa, vrhunskih guma, ograničene blokade diferencijala i adekvatne „dijete“ (čiji je rezultat 49 kilograma manje u odnosu na standardni M3) pomogla je CS-u da krug njemačke staze Nürburgring Nordschleife zatvori za 7 minuta i 38 sekundi, što je najnoviju M3 iteraciju smjestilo na drugo mjesto u kategoriji produkcijskih automobila s četvoro vrata, jer je na vrhu liste i dalje Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio (07:32). 

 

BMW će M3 CS širom svijeta ponuditi u samo 1.200 primjeraka. Cijena najsnažnijeg M3 još uvijek nije objavljena, a prodaja bi trebala početi u januaru.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.