x

MAGIČNA NOĆ U SARAJEVU UZ NAJVEĆE ZVIJEZDE REGIONA: Magazin Azra proslavio 1000. broj!

Sarajevo i „Avaz Twist Tower“ sinoć su bili centar regiona i mjesto okupljanja najvećih zvijezda ovih prostora koje su slavile 25 godina uspješnog poslovanja grupacije ``Avaz``, najvećeg medijskog sistema u historiji BiH, te 1000. broj ženskog magazina „Azra“. U najvišem tornju na Balkanu, sinoć je održana spektakularna svečanost „Magična noć u Sarajevu“.

Velika sala u ``Avazovom“ tornju bila je premala da primi sve one koji su stigli na manifestaciju, a više od 500 zvanica, među kojima i neka od najpoznatijih imena estrade,  uživalo je u sadržajnom umjetničkom performansu te nastupima zvijezda poput Nine Badrić i ``Divanhane``. Na samom kraju do sada neviđeni vatromet s najljepše zgrade u regionu osvijetlio je sarajevsku noć, dok je slavlje trajalo i nakon zaključenja ovog izdanja našeg lista.

 

Prije zvaničnog početka gala ceremonije, crvenim tepihom prošetale su najviše zvanice iz cijelog regiona, iz svijeta muzike, umjetnosti, sporta i diplomatskog kora, kao i partneri i sponzori manifestacije. Među prvima su stigli legendarni Halid Bešlić, Ljubiša Samardžić, Tonči Huljić, Lepa Brena, Emir Hadžihafizbegović, Jusuf Nurkić... 

 

Crvenim tepihom prošli su i predstavnici diplomatskog kora, domaći i strani zvaničnici, istaknuti privrednici i prijatelji kompanije. Zvanični dio programa otvorila je umjetničkim performansom sarajevska glumica Vanesa Glođo, uz pratnju saksofona na sceni.

 

Zvanicama se obratila glavna urednica magazina „Azra“ Elameri Škrgić-Mikulić, koja je istakla značaj velikog jubileja.

 

- Hiljadu brojeva je iza nas. Ljudi na ovoj manifestaciji svojim su prisustvom pokazali šta im značimo - navela je, između ostalog, Škrgić-Mikulić.     

 

Značaj jubileja i višedecenijskog uspješnog poslovanja grupacije „Avaz“ istakao je i Sead Numanović, direktor „Avaz-roto pressa“, kompanije koja je članica grupacije. Zahvalio je prisutnima na dolasku i velikoj podršci koju su pružali sve ovo vrijeme.

 

- Ovo je za nas po mnogo čemu posebna godina. Slavimo 25 godina grupacije „Avaz“. Ovdje želim posebno istaći jednog čovjeka. To je Fahrudin Radončić, utemeljitelj ``Avaza``, čovjek bez čije vizije i sposobnosti ne bismo bili gdje jesmo i ne bismo bili sve to što jesmo. Svečanost posvećena 1000. broju magazina „Azra“ samo je jedan u nizu događaja koje provodimo i planiramo realizirati ove godine da bismo obilježili taj vrijedan i veliki jubilej. „Avaz“ je sinonim za uspjeh - naveo je Numanović.

 

Nesebičnu zahvalnost sponzorima i partnerima manifestacije „Magična noć u Sarajevu“ izrazila je Jovana Vidaković-Marković, direktorica marketinga, koja je predvodila organizacioni tim za pripremu velike svečanosti, pri čemu su joj pomagali brojni saradnici i uposlenici ``Avazove`` grupacije te urednici svih izdanja.

 

Za proteklih 25 godina „Avaz“ je, kako je naveo Numanović, potrošio toliko papira da bi se planeta Zemlja njime mogla omotati šest puta. Objavljeno je skoro 400 miliona primjeraka novina. Napravljena su četiri impresivna objekta u koje je uloženo 200 miliona maraka.

 

- Platili smo i za to, kao i ostale djelatnosti, porez od 40 miliona KM, te još 50 miliona KM na ime doprinosa. Od našeg rada direktno i indirektno svaki dan živi barem 1.500 porodica. Naša se izdanja prodaju na nešto više od 4.000 prodajnih mjesta. I širimo se i rastemo. I idemo dalje, naprijed. Zajedno s vama. Hvala i na tome - istakao je na kraju Numanović.

 

Pogledajte i spektakularni vatromet koji je upriličen na kraju večeri:

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.