MAHALAC KOJI ĆE VAS NASMIJATI DO SUZA U BUSOVAČI, 23. APRILA!

23.04.2015 18:00
mahalac-koji-ce-vas-nasmijati-do-suza-u-busovaci-23-aprila-main

Komedija koja je u protekla tri mjeseca igranja pokazala da joj nema premca u bh. pozorištu u četvrtak, 23. aprila igra u Kino Theatru u Busovači s početkom u 20 sati. 

„Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac“ je apsolutni hit autorice Indire Kučuk-Sorguč u kojoj svoju izuzetnu glumačku vještinu pokazuje najbolji komičar mlađe generacije glumaca Nerman Mahmutović. On svojom izvanrednom preobrazbom, lucidnošću i sjajnim interperatcijama na desetine likova iz našeg miljea, pokazuje da je s razlogom nosilac glavne uloge u ovoj trilogiji mahalanja koju je do sada gledalo preko sto hiljada posjetitelja.

 

Nakon što je očarao Varaždin i nasmijao dvije hiljade ljudi te Split u kojem se tražila karta više, „Mahalac`` se vraća u BiH i  u četvrtak, 23. aprila igra na sceni Kino Theatra u Busovači.

 

Mahalac je na plakatu prikazan u liku bosanske dvorske lude koji govori svijetu da je car go i ismijava sve lažne vrijednosti koje su danas usvojene kao prave.

 

On poručuje: „Dajgle me, dajgle posljednjeg bosanskog primitivca u predstavi „Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac`` jer on se ne miri sa nakaradnošću današnjice, on više voli da je primitivan nego moderan i izopačen, on se nalazi vazda između tri vatre – između svoje majke i svoje supruge i okoline – odnosno, njegove raje koja uvijek ima nešto da zabiberi.

 

Uz sjajnog Nermana Mahmutovića igra, svira i pjeva neodoljiva Negra Čičić koja igra njegovu ženu, pokondirenu Bosanku.

 


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.