x

MAJKA OSTAVILA BEBU U TRAVI: Oprostite mi, ali vratit ću se po nju!

Uredno umotanu novorođenu djevojčicu u visokoj travi pored stambenog bloka u predgrađu Krasnojarska u Rusiji, pronašla je zaprepaštena penzionerka (83), a s njom je pronašla i rukom napisanu poruku majke, u kojoj između ostalog piše i da će se ona vratiti po svoju kćer. 

``Definitivno ću doći po nju``, piše između ostalog u poruci koju je ostavila zasad nepoznata majka, za kojom tragaju policija i vlasti grada Krasnojarska u Rusiji i koji vjeruju da se nalazi negdje u blizini mjesta gdje je ostavila bebu.

 

U poruci, majka objašnjava kako je prije odluke noć s djetetom provela na stepeništu, no ne navodi konkretne razloge. Bebu je ostavila uredno obučenu, s rozim šeširićem i čarapicama te pažljivo umotanu u dekicu. U takvom stanju pronašla ju je spomenuta penzionerka, koja ju je odmah odnijela u obližnje sirotište.

 

``Oprostite mi, ali nisam imala kud otići s njom. Ona je vrlo mirno i zdravo dijete. Rođena je 12. avgusta. Vakcinisana je``, napisala je u poruci majka, a prenosi Siberian Times.

 

``Ona je najsvetiji dio mog života. Vratit ću se po nju, sigurno ću se vratiti po nju. No sad ne mogu ništa učiniti. Već smo provele noć na stepeništu``, pojasnila je majka u poruci.

 

Vlasti vjeruju da nije otišla daleko, jer smatraju da se vjerojatno htjela uvjeriti da će bebu netko pronaći i uzeti je. Majci su uputili apel da se vrati.

 

``Uvijek postoji način da se pomogne. Definitivno ćemo učiniti sve da ti pomognemo. Vrati se, tvoja te kćer čeka``, poručila je policija majci.

(avaz.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.