x

MAJKA UBIJENE DJEVOJČICE IZ SUBOTICE TVRDI: Moju Milicu i Jelenu Marjanović je UBIO ISTI ČOVJEK!

Svetlana Simendić, majka Milice Barašin (16), kojoj je prije šest godine ubica presjekao vrat u Subotici, kaže da je ista osoba u Borči ubila pjevačicu Jelenu Marjanović. Vjerujem da je ubica moje kćerke Milice isti onaj koji je ubio i Jelenu Marjanović u Borči. Pomno pratim dešavanja oko ubijene pjevačice i uvijek se obradujem kada čujem da je policija na tragu ubici. Teško mi je kada znam da i danas taj zločinac šeta slobodno i gleda naše patnje. Ovako za Informer započinje priču Svetlana Simendić, majka Milice Barašin (16), kojoj je 7. oktobra 2010. godine ubica presjekao vrat kraj pruge u subotičkom naselju Zorka.

- Nikada se neću pomiriti sa tim da onaj ko je prije šest godina svirepo zaklao moje dijete i dalje šeta slobodan. Vjerujem da Milica nije bila njegova prva, a ni posljednja žrtva. Boli me ćutanje onih koji su već morali da ga pronađu - kaže Svetlana.

 

Svetlana ističe da u životu ima samo jednu želju - da ubica njene kćerke bude pronađen! Svetlana navodi da je prvo mislila da je ubica Tijane Jurić iz Subotice, koja je 2014. godine ubijena u Bajmoku, skrivio i smrt njene kćerke Milice.

 

- Ipak, kada je uhapšen kasapin iz Surčina Dragan Đurić pokazalo se da on nema veze sa tim. Pogriješila sam, ali sam ubijeđena da je osoba koja je ubila Jelenu Marjanović ista koja je i Milici donijela smrt. Iako njih dvije nisu ubijene na isti način, mislim da je u pitanju isti ubica, jer se vrlo vješto skriva - kaže Svetlana.

 

Mnoge noći, kako ona kaže, provela je na kapiji prateći ko se gdje parkira, postoji li nešto sumnjivo, kako bi doprinijela istrazi.

 

- Rekli su mi da, ukoliko primijetim bilo šta sumnjivo, javim policiji. Bilježila sam registarske oznake, pitala ljude zašto stoje u blizini moje kuće, bukvalno sam stražarila. Bila sam ljuta, povrijeđena i ponižena kada sam shvatila da od toga nema nikakve koristi - sjeća se ona.

 

Danas se u kući Simendića, gdje žive Svetlana i njena majka Slobodanka, gdje god pogled pada nalaze uredno uokvirene Miličine slike.

 

- Često sanjam Milicu, u snu je dozivam mobilnim telefonom, ona se ne javlja, nedostupna je. Kao da ni ona nema mira. Najteže je što je nemam, nedostaju mi njeni koraci po kući, često zamišljam kako bi sada već završila školu, možda bi se i udala, rodila mi unuke. Pusta je kuća bez nje - priča Svetlana.

 

Svetlana kaže da planira da ovih dana ponovo ode u tužilaštvo i da provjeri da li ima novosti o slučaju njene kćerke, a takođe će posjetiti i novog načelnika MUP-a u Subotici.

 

- U ovim institucijama došli su neki novi ljudi, a to mi daje nadu da će oni učiniti nešto više i da će otkriti i kazniti ubicu. Godinama me niko nije kontaktirao, niti sam ja išla da pitam da li ima nekih novosti. Prije dvije godine bila sam kod ministra Nebojše Stefanovića, gdje mi je rečeno da je problem što ne postoji nikakav motiv, ali da istraga i dalje traje i da neće stati dok ubica ne bude otkriven - kaže neutješna majka.

(Informer.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.