x

MAJKE OBLOŽE KREVETIĆE SPUŽVOM: A nisu ni svjesne strašne OPASNOSTI koja im prijeti!

Mnogi roditelji oblože krevetiće spužvom kako se njihovi najmanji ne bi povrijedili dok se okreću u snu. Međutim, udruženje pedijatara u SAD-u smatra kako su te obloge opasne za novorođenu djecu, jer se ona u njima mogu ugušiti.

Američka Akademija pedijatara smatra kako su obložnici za krevetiće opasni za tek rođenu djecu i ne savjetuje roditeljima njihovo stavljanje u krevetiće. Prema recentnom magazinu za pediatriju u toj zemlji, čak 77 novorođenčadi umrlo je od posljedica gušenja, u periodu od 1995. do 2012. godine, upravo zbog obloga oko krevetića.

 

“Novorođenčad nemaju razvijene motoričke sposobnosti da se oslobode, ukoliko se nađu između obloga i neke druge površine. Beba se može ugušiti, ako su oblozi previše mekani. Na one koji su tvrđi može se popeti i ispasti iz krevetića“, rekao je profesor pedijatrije iz dječje bolnice u St. Louisu Bradley Thach za “ABC”.

 

Do sada ugradnju obloga za krevetiće zabranili su u saveznoj državi Maryland i u gradu Chichagu. Međutim, ovaj se dodatak dječjoj opremi i dalje prodaje širom SAD-a.

 

Oblozi za krevetiće dio su standardne ponude prilikom kupnje krevetića za bebu i odgovarajućeg madraca.

(Net.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.