x

MALIŠAN U VALJEVU ŽRTVA NEBRIGE: Dječak izujedao druga (3) u vrtiću! (FOTO)

Roditelji trogodišnjeg V. Đ. podnijeće tužbu protiv privatnog obdaništa „Veseljko“ jer je njihovog sina, dok su djeca bila na podnevnom odmoru, bez nadzora vaspitačice, čak 11 puta ujeo i ogrebao petogodišnji dječak!.

Incident se dogodio 15. maja, a Sunčica Đ., majka V. Đ, priča za „Alo!“ da je sina tog jutra u „Veseljku“ ostavila kod njegove vaspitačice Smilje Raletić, koja je ujedno i vlasnica tog vrtića.

 

- Dijete sam preuzela u 17 sati, od djevojke koju prvi put vidim, iako u taj vrtić idemo dvije godine, koja se takođe predstavila kao vaspitačica i koja mi je rekla da dijete ima „alergiju“, pa su mu hladili obraz. Šokirala sam se, međutim, tada sam vidjela već modri podliv na njegovom obrazu. Odvela sam sina odmah u Urgentni centar, gdje su mu izbrojali 11 povreda, što ujeda, što ogrebotina na obrazima, čelu, nosu, uhu, grudima i ručici - priča majka V. Đ.

 

Medicinska dokumentacija pokazuje da je dežurni ljekar u Urgentnom centru konstatovao da se tragovi zuba pojavljuju na lijevom obrazu i lijevoj podlaktici mališana, dok su ostalo ogrebotine, zbog čega je V. Đ. sljedećeg dana u domu zdravlja morao da primi tetanus. S obzirom na to da su povrede nastale nasilnim putem, Urgentni centar je po službenoj dužnosti obavijestio policiju, pa je Sunčica izjavu o incidentu dala i inspektorima.

 

- Kada sam ga pitala šta se dogodilo, rekao je da je spavao i da se probudio kada ga je drugi dečak grizao i grebao. Pokušao je da zove vaspitačicu i da izađe iz sobe, ali ta prostorija u kojoj djeca spavaju se zaključava. Vaspitačica i vlasnica se javila tek nekoliko dana nakon incidenta, pitala kako je V. Đ. i ponudila novčanu nagodbu da ih ne tužim. Odbila sam to jer sam ubijeđena da mi je dijete bilo zanemareno i da nije kontrolisala šta se dešava u sobi. Svi ti ujedi i ogrebotine nisu mogli da nastanu za dvije sekunde. Još gore ukoliko se to dogodilo, kako ona tvrdi, nakon spavanja, jer bi to značilo onda da se povređivanje dogodilo pred njom ili da je opet djecu pustila da ostanu sama - kaže Sunčica, dodajući da se mališan „često budi uz vrisak i brani ručicama“.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.