x

MAMA JE TATA, TATA JE MAMA: A dijete odgajaju da bude spolno neutralno! BIĆE OSOBA, A NE DJEČAK!

Sigurno ste do sada imali prilike da se susretnete sa najrazličitijim pojavama promjene spola - poslije svega, u Srbiji su ovakvi zahvati sve češći i nakon decenija ćutanja, sve ovo konačno prestaje da bude tabu tema. Međutim, ono za šta do sada niste čuli je porodica koja će svoje dijete odgajiti tako da bude OSOBA, a ne dječak, kao što to gotovo svi rade.

Pored toga, mama je tata, tata je mama...i još neko ima određenu ulogu. Uostalom, pogledajte i sami kako sve to izgleda

 

Britanci Luis i Niki Draven iz Midlesburgha osnovali su prvu spolno neutralnu porodicu, odgajajući svoje dijete baš u tom duhu. Dječak Star Cloud ima četiri godine i od svojih roditelja dobio je jedan jedini savjet - ``da se ne trudi previše biti muško``.

 

Majka Luis rođena je kao muškarac, ali je zahvaljujući hormonskoj terapiji postala je žena. Otac Niki je pansek*ualac rođen kao žena. Upoznali su se na LGBT skupu 2011. godine.

 

Pansek*ualnost je sek*ualna orijentacija koju karakteriše sek*ualna, emocionalna i duhovna privlačnost prema osobama bez obzira na njihov spol ili rodni identitet.

 

- Niko od nas se ne zamara kako je rođen, već želimo da budemo ono što osjećamo. Tako odgajamo i naše dijete, kaže tata Niki (30).

 

Dječaka odgajaju da bude ``osoba``, a ne ``dječak``. Tako se on šminka, igra s lutkama i nosi mušku i žensku odjeću. U septembru će krenuti u školu noseći uniformu s ružičastim čarapama.

 

- Nikad mu nismo rekli da je dječak, već da može biti što god želi. Voli Barbike i bajke, ali i igračke namenjene muškoj djeci, kaže majka Luis (31).

 

U prošlosti su imali problema s tim kako će ih okolina prihvatiti, ali danas je porodica prihvatila samu sebe i uživa u životu.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.