x

MASEKTOMIJA KAO SPAS: Našoj VELIKOJ pjevačici otkriven TEŽAK OBLIK raka! Operisana je, ali...

Jednu od naših najvećih zvijezda, Lepu Brenu život nije mazio. Nakon traumatičnog iskustva kada je njen stariji sin Stefan otet, pjevačica se suočila sa teškom bolešću. Ona je prije sedam godina saznala da postoje velike šanse da oboli od raka. Od šoka i straha nije mogla da govori o tome, ali je sada smogla snage i poželjela da prvi put javno progovori o ovom problemu koji pogađa sve više žena. 

- O ovom prvi put pričam. Prije sedam godina, 2010. godine, imala sam ozbiljnu operaciju ciste na jajniku. Moj doktor Saša Ljubić mi je rekao da uradim taj zloglasni BRCA test, gdje se pokazalo da imam mutiran gen i da imam velike šanse i mogućnosti da dobijem kancer dojke. Tumor-marker, koji sam imala tada, bio je jako povećan i hitno sam otišla na operaciju ciste na jajniku. Naravno, ćutala sam o svemu tome, ali moram vam reći da je to bio jako veliki šok za mene - započela je Brena. 

 

Ona je odmah istakla da je nakon ovog saznanja počela da se ponaša i da živi prema tome kako njeno zdravstveno stanje zahtijeva. 

 

- Žene treba da znaju, a ja sam to tada naučila, da kada je pozitivan BRCA test, ne smijete više da koristite nikakve hormonske preparate. Počela sam da živim po svim tim pravilima koje su mi ljekari naložili. Sve ovo sada govorim upravo zbog toga što ovom svojom porukom želim da podignem svijest žena da treba da urade test jer odmah znate da li imate mogućnost za dobijanje karcinoma ili ne. Na taj način možete da sačuvate svoj život i zdravlje jer puno žena dobije kancer grlića materice, jajnika ili dojke a da uopšte ne znaju odakle to potiče - rekla je ona. 

 

I pored toga što je odmah promijenila životne navike, pretrpjela je toliki stres da prosto nije mogla da govori o tome sve do danas.

 

- Ćutala sam svih ovih godina, sve do danas. U isto to vrijeme Anđelina Žoli uradila je masektomiju grudi jer je bila pozitivna na pomenutom testu. Otišla sam kod profesora Svetozara Damnjanovića, koji mi je objasnio šta i kako može da se desi. Ako mi vjerujete, jedno dva dana nisam mogla da ponovim moj broj telefona, toliko sam bila u šoku. Bila sam jako uplašena, nisam znala za sebe. Imala sam takav strah da neću uspjeti da izvedem djecu na put, da svašta može da se desi. Užasne slike su mi prolazile kroz glavu. Ipak, bolje je prihvatiti neke teške činjenice na vrijeme i znati kako se boriti sa njima nego bježati od istine. Ljudi moraju da vode računa o svom zdravlju. To je najvažnije i najbitnije - zaključila je Brena. 

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.