x

MATEMATIČARI DOŠLI DO FORMULE: Izračunajte koliko dugo ćete ostati s partnerom!

L = 8 + .5Y – .2P + .9Hm + .3Mf + J – .3G – .5(Sm – Sf)2 + I + 1.5C je formula koja će vam otkriti koliko dugo ćete biti zajedno.

Uz pomoć najnovijeg istraživanja, u kojem je ispitano više od 2000 muškaraca i žena na temu veza i muško-ženskih odnosa, matematičari su došli do formule koja opisuje koliko dugo ćete ostati s kojim partnerom.

Jedno od najzanimljivijih otkrića u istraživanju pokazalo je kako je jedno od najbitnijih pitanja koliko je ko imao ljubavnika prije sadašnje veze. Čarobni broj je, ispostavilo se - pet.

Čak četvrtina ispitanih muškaraca i žena vjeruje da bi njihov idealni partner trebao iza sebe imati četiri seksualne veze, iako jedan od pet muškaraca još uvijek vjeruju kako bi za idealnu vezu trebalo da bude prvi partner svojoj djevojci.

Prema Korni Svit, psihijatru, brojka pet je bitna jer tek oko pete veze imamo dovoljno iskustva da sa sigurnošću znamo što želimo. A ono što i muškarci i žene najviše žele je "dobar smisao za humor". Međutim, dalje želje se počinju razlikovati. Žene tako mnogo više vrednuju inteligenciju, dok muškarci više cijene izgled.

Znatno veći broj muškaraca vjeruje da je dobar seks bitan za srećnu, dugotrajnu vezu.

"Kao što možete vidjeti iz formule, važnost koje svaki partner pridaje različitim aspektima veze imaveliki uticaj na to koliko će dugo ostati zajedno, rekla je Sweet. "Muškarci možda pridaju veću važnost seksualnom dijelu nego žene, ali velike razlike u libidu moguće su i u obrnutom slučaju. Ono što je bitno da ostanete otvoreni i razgovarate o vašim osjećanjima.

Pošto su pregledali sve rezultate istraživanja, stručnjaci su došli su do formule koja predviđa koliko dugo ćete ostati u vezi sa svojim sadašnjim partnerom.

L= 8 + .5Y – .2P + .9Hm + .3Mf + J – .3G – .5(Sm – Sf)2 + I + 1.5C

L: dužina trajanja veze

Y: koliko su se godina partneri poznavali prije nego što je veza postala ozbiljna

P: zbroj prethodnih seksualnih partnera

Hm: koliko je muškarcu važna iskrenost u vezi

Mf: koliko je ženi važan novac u vezi

J: koliko je oboma važan humor (zbirno)

G: koliko je oboma važan izgled (zbirno)

Sm i Sf: važnost koje muškarac (m) i žena (f) pridaju seksu

I: koliko je oboma važno imati dobre odnose s partnerovim roditeljima

C: koliko su oboma važna djeca u vezi

Sve vrijednosti "važnosti" mjere se od 1 do 5, gdje 1 znači "nije bitno" a 5 znači "vrlo je bitno".

 

Izvor: kurir-info.rs/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.