x

MAYA BEROVIĆ: “Ne strahujem ni od čega i ne planiram ništa“!

Kada se prije desetak godina pojavila na našoj estradnoj sceni, niko nije vjerovao da će Maya Berović, u to vrijeme tek punoljetna pjevačica, biti jedna od naših najpopularnijih i omiljenih pjevačica na estradi. Danas ona slovi za nekog ko pravi lom na svojim nastupima, obara rekord posjećenosti mnogih diskoteka, a publika sa njom horski pjeva njene mnogobrojne hitove.

Nedavno se vratila sa turneje iz Amerike, gdje je ostvarila svoj san i pokorila i ovaj kontinent, a o svemu tome sa nama je pričala iskreno. Priču smo započeli o novim pjesmama, pa nastavili o ovoj turneji i  Mayinim planovima.

 

1. Reci nam na početku kako si zadovoljna sa novim CD-om?

 

Iskreno, prezadovoljna sam. Na nastupima publika pjeva sve pjesme i bez lažne skromnosti, mogu slobodno da kažem da su skoro sve hitovi.

 

2. Da li je bilo straha i razmišljanja da publika neće prihvatiti novi cd?

 

Nije. Bila sam potpuno sigurna u ono što radim, iako sam skroz promijenila pravac. Poslije pesme „A to me radi“, nije bilo straha i razmišljanja da li će publika prihvatiti nove pjesme. Znala sam da radim pravu stvar i jedva sam čekala da pjesme čuje publika.

 

3. Kažu da si trenutno najtraženija pjevačica na našoj estradnoj sceni. Kakav je to osjećaj?

 

Paaaa, šta misliš? Dobar je osjećaj, iako mene ne interesuje šta drugi pričaju. Meni je bitno ono što se dešava na tim nastupima, a to je da je publika zadovoljna i da su diskoteke pune na svakom nastupu. Ali ako već pričaju da je tako, to je lijepo.

 

4. U mnogim klubovima i diskotekama obaraš rekord posjećenosti. Postoji li ljubomora među koleginicama i jesi li je osjetila?

 

Poznato je da se ja ne družim sa kolegama, pa iako postoji ljubomora sa njihove strane, ja to ne mogu da osjetim.

 

5.Kako je bilo u Americi?

 

Odlično.To je turneja koja se dugo čekala, u smislu da su organizatori nastupa željeli mnogo ranije da se ona desi, ali kako sam ja bila zauzeta mnogo unaprijed, morali smo da sačekamo da se svi ti nastupi odrade, pa da onda odemo na tu turneju.

 

6. Kažu da se nisi proslavila baš na svim koncertima preko „bare“?

 

Zaista? Nisam čula to, niti želim da komentarišem, jer u prilog tome kako je bilo, govore snimci koji su rađeni na svim nastupima.

 

7. Bila si u Las Vegasu, da li si osjetila čari kockarnica?

 

O da. Kako da odeš u Las Vegas, a da ne okušaš sreću. Nisam se baš proslavila, ali nisam ni u minusu. Moglo je i bolje, ali ni ovako se ne bunim.

 

8. Kakvi su planovi za Novu godinu? Hoće li biti radno ili ne?

 

Biće radno. Imamo nekoliko ponuda i još je menadžment u fazi pregovora, ali je sigurno da će biti radno, a samim tim i veselo.

 

9. I za kraj nam reci, šta očekuješ od naredne godine i šta je u planu kada je posao u pitanju?

 

Nekako sam naučila da ništa ne planiram, pa ću se držati samo onoga što je sigurno, a to su svakako mnogobrojni nastupi koji su već ugovoreni u za sljedeću godinu i biće vjerovatno i nekih novih pjesama. Na privatnom planu samo da smo živi i zdravi i sve drugo ćemo lako i svega će biti.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.