x

METEOROLOZI IZDALI UPOZORENJE: Naredna tri dana izbjegavajte izlazak vani, temperature će dostizati iznad nevjerovatnih...

Kao što je najavljivano prethodnih dana, od ponedjeljka nas očekuju velike vrućine koje se mogu shvatiti kao temperaturni vrhunac ovoga ljeta.Iako je u nedjelju bilo poprilično toplo i sunčano vrijeme u većini zemlje, izuzet sjeverozapada gdje je zabilježen grad, temperature u narednim danima će nastaviti rasti tako da će u nekoliko bh. gradova tokom dana prelaziti 40 stepeni Celzijusa.

Naime, u ponedjeljak će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima mogući su lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom u istočnim i centralnim područjima Bosne i istočnim i jugoistočnim područjima Hercegovine. 

 

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu do 23. Najviša dnevna temperatura zraka između 31 i 37, na jugu zemlje do 39 stepeni.

 

U utorak također pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu do 24. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 32 i 38, na jugu zemlje do 41 stepen.

 

U srijedu ponovo pretežno sunčano i veoma vruće vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu do 24. Najviša dnevna temperatura zraka između 34 i 40, na jugu zemlje do 42 stepeni.

 

Pad temperatura možemo očekivati tek nakon 7. augusta.

 

Ovo podrazumijeva promjenu ponašanja kako bi se izbjegle eventualne posljedice po zdravlje - smanjenje kretanja van doma, pojačano zadržavanje izvan domašaja sunca, konzumiranje tekućine i lagane hrane te nošenje lagane odjeće.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.