x

MILENKO LAKIĆ:UBICA ZA IZNAJMLJIVANJE!!

U kriminalističkom magazinu ``Slučajevi X`` na Hayat TV-u objavljen je treći, posljednji, dio jezivih i monstruoznih razgovora iz zatvorske ćelije Milenka Lakića, pripadnika zločinačke organizacije Zijada Turkovića. Lakić je u ovom djelu govorio o srpskoj mafiji, te kako je tretiran kao ``ubica za iznajmljivanje.

Više kriminalnih grupa koristilo je moje usluge. Bio sam ubica za iznajmljivanje, rekao je Lakić  svom kolegi iz ćelije Mladenu Džidiću, dodavši kako ga privode čitav život. Mene hvatati dok god budem hodo, tvrdi Lakić. O svom beskrupoloznom načinu ubijanja, te ostalih kriminalnih radnji, Lakić je najbolje opisao metaforom. Kod mene, iznudu, pljačku ili otmicu naručiš kao da naručuješ flašu rakije. Lakić je u ovom djelu govorio o srpskoj mafiji. Sve vođe grupa, od Šarića, Joce, Uglješe pokojnog, on je mrtav, ali ima j... ga kostur, Đoke, Zike i još, svi imaju svjedoke pokajnike, koji izjavljuju istinu - rekao je Lakić.

 On nadalje govori kako za vrijeme njegovog boravka u pritvoru nema ubistava, dok se za vrijeme njegovog boravka na slobodi konstantno dešavaju ubistva. Mir, tišina, a je l` izađem ``pufff``... Sad da izađem, ako ne bi bilo dva u roku mjesec, pljuni me. Eto, dva govorim minimalno! Mjesec, ajmo! I opet ništa, i opet izađem, opet ``puff`` nešto ubijeno, i to neko me vidio neđe blizu. Čim izađem, neko ``puff, beknut`` - priča Lakić u zatvoru.
 

I u trećem dijelu Lakić je govorio o ubistvu Emira Hadžića iz Mostara. Koliko znam, ubijen je napolju i stavljen u auto. Molio je da ga ne ubiju - kazao je Lakić. On priča i da se pojavio svjedok koji govori o njegovim i vezama Zijada Turkovića s braćom Šarić, narko-bossovima koji su svoj posao vodili iz Srbije.

Lakićevi razgovori sa zatvorskim cimerom izazvali su pažnju i u Srbiji. Većina tamošnjih medija objavila je snimke Hajat TV-a. Razgovori su izazvali brojne osude, a nekadašnji pomoćnik ministra policije Srbije, sada advokat Boža Prelević smatra da bi Tužilaštvo Srbije trebalo provjeriti Lakićeve navode.

izvor:dnevniavaz.ba