x

MILOŠ ISPRAĆEN U BIJELOM KOVČEGU: Probuđen iz kome na dan sahrane sina, nisu mu rekli da je poginuo!

Ištvan Makša (41), koji je s porodicom doživio tešku saobraćajnu nesreću u Bugarskoj, probudio se iz kome u četvrtak oko 14 časova u Kliničkom centru u Nišu, i to baš na dan sinovljeve sahrane. Nesrećnom čovjeku niko nije rekao da će njegov Miloš biti ispraćen na vječni počinak tokom dana. Imajući u vidu njegovo zdravstveno stanje i borbu za život, ta informacija mogla bi, kažu ljekari, da bude kobna po Makšu.

U međuvremenu, u bijelom kovčegu je na vječni počinak ispraćen Miloš Makša (14). On je u nedjelju nastradao na putu za Grčku, gdje je sa ocem, majkom i petogodišnjim bratom putovao na ljetovanje. Od Miloša se na Gradskom groblju u Vrbasu oprostilo više od hiljadu ljudi - rođaka, porodičnih prijatelja, komšija, poznanika i njegovih školskih drugova i nastavnika, kao i kolega njegovog oca iz preduzeća u Beočinu. Oproštajni govor održao je direktor Osnovne škole ``Petar Petrović Njegoš``, u kojoj je Miloš ovog mjeseca završio sedmi razred.

 

- Kad umre dijete, nema dovoljno utjehe. Tužna vijest zatekla nas je na samom početku ljetnjeg raspusta, kojem smo se svi radovali, ali radosti više nema. Miloša, tihog, skromnog i primjernog dječaka, nikad nećemo zaboraviti - rekao je direktor škole.

 

Milošu je držano dugo opelo, a sveštenik se i posebnim govorom utjehe obratio rodbini, rekavši da će duša ovog dječaka, bezazlenog i uvijek nasmijanog, koji nikog nije povrijedio, naći mjesto u carstvu Božijem.

 

Neutješni nad Miloševim kovčegom bili su njegove dvije bake i deda sa očeve strane. Stariji brat Mihajlo (17), koji nije putovao s porodicom na more, zanijemio od bola, bio je neprekidno uz ujaka, maminog rođenog brata. Majka Dravka (39) je s brojnim prelomima i povredom kičme smještena u bolnici u Sofiji, a otac Ištvan (41), takođe teško povrijeđen, prebačen je iz Blagoevgrada u bolnicu u Nišu.

 

Inače, Ištvan Makša je prevezen u noći između srijede i četvrtka iz bolnice u Blagoevgradu na Kliniku za opštu hirurgiju u Nišu. On je čak komunicirao sa ljekarima i odgovarao na njihova pitanja. Nakon buđenja, žalio se na jake bolove.

 

Ljekari kažu da je Ištvanovo stanje i dalje teško, ali da je sada stabilno. Makša je imao krvarenje u stomaku zbog povrede jetre i slezine. Imao je i krvarenje u grudnom košu zbog povreda rebara, prelom grudne kosti i kontuziju pluća. 

(Novosti.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.