x

MISLILI SU DA JE MRTVA, A ONDA SU NAPRAVILI SELFI: Dječaci iz Bečeja satima mučili babu, sada roditelji idu u zatvor?!

Roditelji maloljetnika koji su u četvrtak brutalno zlostavljali i pretukli Veroniku Rico (86) iz Bečeja mogli bi da završe u zatvoru. Ovaj podatak je potvrđen u nadležnom Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Dječaci N. Č. (12) i Z. F. (12) ne mogu krivično da odgovaraju i o njihovoj sudbini odlučivaće Centar za socijalni rad, dok je N. B. (14) uhapšen i ostaće u pritvoru 30 dana jer je, navodno, priznao djelo. Međutim, ako se dokaže da su djeca bila zanemarena, za njihova zlodjela mogli bi da odgovaraju roditelji.

 

Starica koju su djeca mučki satima maltretirala ne bi li od nje izvukla novac i dalje je na liječenju. Kako kažu iz Kliničkog centra Vojvodine, Veronika Rico je stabilnog zdravstvenog stanja.

 

``Dječak N. B. je stariji od 14. godina, može krivično da odgovara i prema njemu će se preduzeti vaspitni nalozi, upućivanje u popravni dom ili u maloljetnički zatvor, o čemu će da odluči sud za maloljetnike. Poslije procjene Centra za socijalni rad i suda, donijeće se odluka i da li će protiv roditelja maloljetnih N. B., N. Č. i Z. F. biti pokrenut postupak, odnosno eventualno lišenje roditeljskog prava, ukoliko je stanje djeteta uzrokovano zanemarivanjem roditeljskih dužnosti. Takođe, roditelji mogu odgovarati i krivično zbog učinjenog krivičnog dela zapuštanja i zlostavljanja maloljetnog djeteta``, saopštili su iz Ministarstva.

 

Podsjetimo, trojica dječaka upala su u kuću Veronike Rico (86) i pokušala da je opljačkaju. Brutalno su je mučili, a kada su mislili da su je ubili, slikali su se sa pretučenom bakom i pobjegli.

 

``Prvo su ušli u kuću i tražili šta bi mogli da ukradu, ali se starica probudila i vidjela ih. Onda su počeli da je muče. Tukli su je motkom, pa su joj nabijali štap u usta. Gušili su je jastukom, a kada su pomislili da je preminula, napravili su selfi``, navodi izvor beogradskih medija. Roditelji dječaka ostali su nedostupni za komentar.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.