x

MJESEC ROĐENJA OTKRIVA: Koji je vaš cvijet?

Mjesec rođenja je odredio koji cvijet nam najviše pristaje.

JAUNAR: KARANFIL

Ljubav, zanos i razlika su karakteristike karanfila. Ako želite ženu u znaku Jarca ili Vodolije da iznenadite buketom cvijeća, neka to budu upravo karanfili. Svaka boja karanfila ima svoje značenje, a najsnažniju poruku šalje ružičasti karanfil, simbol majčinske vječne ljubavi.

 

FEBRUAR: IRIS I LJUBIČICE

Nećete pogriješiti ako ženi Vodoliji ili Ribi poklonite buket irisa i ljubičica. Tri uzdignute latice kod irisa simbol su vere, hrabrosti i mudrosti. Ljubičice, pak, su znak pozitive u životu. Ako ih sanjate, u životu vam se smiješi neki uspjeh.

 

MART: NARCIS

Narcisi simbolizuju novi početak i odličan su dar za ženu Ribe i Ovna. Kada poklanjate ovaj cvijet, budite na oprezu. Buket narcisa znak je dobre sreće, dok samo jedan cvijet priziva nesreću.

 

APRIL: KRASULJAK

Krasuljak je cvijet koji se najčešće razmjenjuje među prijateljima, a simbol je nevinosti, čistote i vjernosti. No, isto tako znači i da ćete čuvati tajnu osobe kojoj poklanjate ovo cvijeće. Pravi dar za ženu Ovna i Bika.

 

MAJ: ĐURĐEVAK

Čistota i poniznost odlike su đurđevka. Ovo je cvijeće idealan dar za ženu rođenu u znaku Bika i Blizanca.

 

JUN: RUŽA

S ovim cvijetom ljubavi i strasti teško je pogriješiti, a pogotovo ako ruže poklanjate ženi Blizancu ili Raku. Imajte na umu da svaka boja ruže ima drugačije značenje. Žuta ruža je znak prijateljstva, a ljubičasta da ste se zaljubili na prvi pogled.

 

JUL: KOKOTIĆ

Kokotić ili Kokotac je višegodišnja biljka čarobnih boja s kojom ćete prijatno iznenaditi Račicu ili Lavicu. Ona je simbol lakoće, otvorenog srca i snažne privrženosti.

 

AVGUST: GLADIOLA

Gladiole su simboli snage, moralnog integriteta i zaljubljenosti. Čin poklanjanja ovoga cvijeća znak je da srce primatelja želite da obaspete strašću. Gladiole će se posebno svidjeti Lavici i Djevici.

 

SEPTEMBAR: ZVEZDAN

Stari su Grci vjerovali da paljenje lišća ovoga cvijeća može da otjera zle duhove. Zvezdani su simboli ljubavi i strpljenja, a u njemu će posebno uživati Djevica i Vaga.

 

OKTOBAR: NEVEN

Ovaj cvijet ima kontrastno značenje. S jedne strane simbolizuje toplinu sunca i vječne ljubavi, a s druge strane znak je žalosti i tuge zbog čega se često može naći u cvijetnim aranžmanima koja se polažu na groblja. Radovaće im se žena Vaga i Škorpija.

 

NOVEMBAR: HRIZANTEMA

I hrizanteme se često nalaze u cvijetnim aranžmanima namijenjenim odlasku na groblje, no njeni žuti cvjetovi simbol su prijateljstva, veselja i optimizma. U njima će posebno uživati žena Škorpija i Strijelac.

 

DECEMBAR: BOŽIĆNA ZVIJEZDA

Kakvi bi to bili praznaci bez božićne zvijezde Božićna zvijezda je znak uspjeha i veselja. S posebnom pažnjom o njima će brinuti žena Strijelac i Jarac.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.