x

MNOGE JE U SRBIJI OBRADOVALA OVA VIJEST: Ubica Tijane Jurć...

SUBOTICA - Protiv Dragana Đurića, Viši javni tužilac u Subotici jučer je Višem sudu u Subotici podnio optužnicu, zbog opravdane sumnje da je izvršio krivična djela teško ubistvo i pokušaj silovanja.

- Optužnica je zaprimljena u ovom sudu i u skladu Zakonika o krivičnom postupku, dostavljena okrivljenom i njegovom braniocu sa poukom o pravu na odgovor. Okrivljeni i branilac imaju rok od 8 (osam) dana da dostave sudu odgovor na optužnicu, nakon čega će vanpretresno vijeće Višeg suda u Subotici pristupiti ispitivanju optužnice. Istovremeno, vanpretresno veće je ispitalo i usvojilo prijedlog Višeg javnog tužioca u Subotici stavljen u optužnici, te produžilo pritvor protiv okrivljenog.

 

Dragana Đurića za narednih 30 dana, za koje vrijeme će optužnica biti u skladu sa odgovarajućim odredbama Zakonika o krivičnom postupku, ispitana. Pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i načina izvršenja i težine posljedica krivičnog djela- kaže Rajko Maravić, sekretar Višeg suda u Subotici.

 

Podsjetimo Tijana Jurić nestala je 26. jula prošle godine oko jedan čas poslije ponoći, na putu ka sportskom centru  u Bajmoku Potraga za njom trajala je dvije nedjelje, da bi djevojčicino tijelo bilo pronađeno 7. avgusta u  blizini deponije u naselju Aleksa Šantić. Istog dana uhapšen je mesar Dragan Đurić, koji je sam policiju odveo do mjesta zločina, gdje je, prema sopstvenom priznanju, djevojčicu monstruozno ubio.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.