x

MNOGIMA SE SRCE STEGLO KADA SU ČULI: Legendarni glumac umro sam i zaboravljen od svih!

Beni Hil, legendarni britanski komičar suvjereno je vladao malim ekranima 70-ih i 80-ih godina, a njegov britki humor i prepoznatljivi skečevi zasmijavali su mnoge generacije. Umro je 1992. godine u iznajmljenom stanu u Londonu, sam i zaboravljen od svih, a prema pisanju britanskih medija, nikada nije imao ni jedno ljubavno iskustvo.

Alfred Hotoron poznatiji pod pseudonimom Beni Hil rođen je 1924. godine u britanskom gradiću Sauthempton.  Kao dječak, Hil je volio da nastupa u školskim predstavama, a jednom je izjavio kako svom omiljenom glumcu iz djetinjstva, Čarliju Čaplinu, duguje veliku zahvalnost jer ga je inspirisao da bude zvijezda. Tokom života imao je priliku i da upozna Čaplina i bio je njegov privatni gost u Švajcarskoj.

 

Nakon što je napustio školu, Hil je imao nekoliko radnih mjesta: radio je kao mljekar, operator na pokretnom mostu, vozač, a čak je bio i bubnjar u jednom bendu. Njegova žudnja za nastupima ga je na kraju dovela do toga da je postao pomoćnik scenskog režisera.

 

Tokom Drugog svjetskog rata je radio u noćnim klubovima i na različitim modnim i muzičkim revijama. Nakon rata, a prije televizije, Hil se pojavljivao i kao radijski izvođač – zabavljač. Odlučio je da promijeni svoje ime u “Beni”, prema imenu komičara Džeka Benija. Svoju TV karijeru je službeno započeo 1955. godine na BBC-ju, a njegov šou je sa manjim prekidima trajao sve do 1969. kada se odlučio da pređe u drugu TV kuću-Thames TV, a tada je počeo i snimanje onih blentavih skečeva po kojima ga danas najviše pamtimo.

 

Nakon što ga nekoliko dana nisu vidjeli, zabrinute komšije su zvale policiju. Našli su ga mrtvog u fotelji ispred upaljenog televizora.

 

Godinu dana pred smrt najavio je kako će svu svoju imovinu ostaviti dvjema obožavateljkama koje su bolovale od cerebralne paralize, ali to nikada nije unio u svoj testament. Kako iza sebe nije imao nasljednika, njegova imovina, oko 7,5 miliona funti je sudski dodijeljena najbližim rođacima.

 

Za vrijeme života, zaprosio je dvije žene, ali su obje odbile njegovu ponudu. Na kraju, prema navodnoj analizi njegovog rukopisa – nikada nije bio sa ženom: umro je nevin.

(Blic.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.