x

MONSTRUM IZ NIŠA: Otac pedofil zlostavljao kćerkicu (4)!

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu Višeg suda kojom je Gradimir V. (58) iz Niša osuđen na 10 godina zatvora, jer je u dva navrata tokom 2014. godine svojoj četvorogodišnjoj kćerkici zavlačio prste u polni organ, što je čin izjednačen sa obljubom.

On je proglašen krivim za produženo krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem, a presuda je postala prvosnažna nakon odluke Apelacionog suda da odbije njegovu žalbu, ali i žalbu Višeg tužilaštva u Nišu, koje je tražilo 15 godina robije.

 

Gradimiru je stavljeno na teret da je djevojčici, pošto je uzme iz vrtića i dovede svojoj kući, zavlačio prste u polni organ. To se prema navodima optužnice dešavalo u dva navrata - neutvrđenog dana 2014. i 28. aprila iste godine. Slučaj je otkriven nakon što se djevojčica poslije posljednjeg boravka kod oca požalila da je bole genitalije, pa ju je majka odvela kod ljekara. Majka je posumnjala prvo da se dijete povredilo igračkom u vrtiću, jer joj je polni organ bio crven i natekao, ali je djevojčica rekla da je dodirivao otac kada je bila kod njega i da se ona protivila.

 

Kada je žena pozvala telefonom Gradimira i pitala ga zašto je to činio, on je odgovorio: „Ti sanjaš, ako hoćeš da se ženiš, ženi se”, a potom spustio slušalicu. Majka je odvela dijete u Hitnu pomoć, pa na Ginekološku  kliniku, ali pregled nije mogao da se obavi zato što je djevojčica počela da bježi po ordinaciji kada je u prostoriju ušao doktor muškarac.

 

Alarmirani su i Centar za socijalni rad i policija, a pregledom u totalnoj anesteziji utvrđeno je da je došlo do oštećenja djevičnjaka.

 

Majka je svjedočila da je dijete ponovilo u više navrata da ju je Grade dodirivao, pokazujući rukom kako je to činio i objašnjavajući da je, dok je to radio, „brzo vrtio glavom i brzo pokretao ruku”. Majka je svjedočila i da dijete mjesec dana prije tog događaja nije željelo da odgovara na pitanja o tome šta je radila u očevoj kući i da se to dogodilo više puta.

 

Baka djevojčice po majci svjedočila je na suđenju da je djevojčica bilo vidno neraspoložena kada je otac doveo kući, da se žalila da je bole genitalije i da je tražila da je odmah okupa. Ona je navela i da joj je poslije nekoliko dana djevojčica rekla da je Grade dodirivao srednjim prstom, da je to radio brzo i da je tada brzo pomijerao glavu.

 

Po nalazu vještaka, do rascjepa djevičnjaka došlo je najmanje sedam do 10 dana prije pregleda, a najranije par mjeseci prije toga, tokom 2014. godine.

 

Vještak je utvrdio i da je moguće da je do rascjepa došlo uvlačenjem prsta. Apelacioni sud je potvrdio da je Viši sud pravilno utvrdio činjenično stanje, pa je žalbe odbio, a presudu potvrdio. Okrivljenom će biti u kaznu uračunato vrijeme u pritvoru.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.