x

Ma kakva teretana, kućni fitnes će vam sagorjeti kalorije, a sačuvati novac!

Da li znate da za samo pola sata čišćenja kuće možete potoršiti kalorije iz jedne konzerve koka-kole? A evo kako još možete sagorjeti energiju u svojoj kući.

Za ljude koji baš ne vole da troše vrijeme na kućne poslove evo male motivacije: rad po kući bi vam mogao pomoći da sagorite pozamašan broj kalorija. Iako se za te poslove najčešće vezuje dosada, zaboravlje se na pokrete ili vježbe koje ih prate. Na kraju krajeva, nisu trčanje i spining jedini način da se sagore kalorije i izgube suvišni kilogrami.

 

Servis za kućne usluge Plentific izračunao je koliko kalorija odrasla osoba teška 68 kilograma može da potroši za sat vremena određene kućne aktivnosti.

 

Brisanje prašine sagoreće vam 171 kaloriju za sat vremena. Ali ako im dodate neke zahtevnije pokrete, na primjer one koje zahtjevausisavanje, možete sagorjeti i još više – onoliko koliko imaju četiri jafa keksa. 

 

Metenjem za oko 60 minuta izgubićete otprilike 40 kalorija. 

 

Ribanjem kuhinjskih podova za sat vremena možete potrošiti 267 kalorija, što znači da ćete za 30 minuta ribanja potrošiti 135 kalorija, dakle onoliko koliko ima jedna konzerva koka-kole. 

 

Ribanje kade od 15 minuta dnevno potroši 15 kalorija.

 

Ako raspremanje kreveta razvučete na 15 minuta dnevno potrošiće 9 kalorija, a to je 65 kalorija nedeljno. 

 

Za sat vremena peglanja sagorećete čitavih 140 kalorija. 

 

Pranjem sudova za 15 minuta potrošićete 80 kalorija. 

 

Pranje prozora troši 100 kalorija za sat vremena.

 

Pomeranjem namještaja u kući, osim uvijek dobre promjene u prostoru, sagorećete i 408 kalorija za sat vremena. A to je isto kao da ste 50 minuta igrali tenis. 

 

Krečenje je dobra novogodišnja rezolucija, bilo da želite osvežnje ili promenu boje zidova – zato će vam biti drago da znate da ćete za sat vremena ove aktivnosti sagorjeti 306 kalorija. A ako vam treba više vremena, a obično je tako, i traje na primjer četiri sata, onda se pozdravite sa 1.200 kalorija – što je u kalorijskom rangu dva big meka.

 

A ukoliko u toku jednog dana iskombinujete više aktivnosti, onda na duže staze ne morate da trošite vrijeme i novac na teretanu.

 

Izvor: Cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.