x

Maca s predstavom Sunce tuđeg neba treći put rasprodao sarajevski Dom mladih!

Nakon tri rasprodane izvedbe, Dragan Marinković Maca vratio se sinoć pred sarajevsku publiku sa regionalnom hit predstavom Sunce tuđeg neba. Predstava koja je, osvojila srca sarajevske publike i nasmijala ih je do suza, ponovo je izvedena u prepunom Domu mladih. Podsjećamo, premijerna izvedba održana je u BKC-u, a potom i dvije reprize u Domu mladih.

U predstavi SUNCE TUĐEG NEBA Marinković tumači lik “višenacionalnog i multikulturalnog” junaka koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas.

 

U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do neuroze, bijesa. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koje će biti obojene zdravim humorom.

 

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog vijeka gde se provlači još uvijek aktuelno pitanje otići ili ostati?

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.