x

Madbul – Mad Mike ima novu bolesnu igračku!

Mike Whidett, poznat kao Mad Mike, često plijeni pažnju svojim Mazdama koje su uvijek pogonjene Wankelom. Madbul, kojeg on također zove i Gen 7.3, je „Frankenstein“ Mazde RX-7 te prednjeg kraja Mazde RX-3 koja je ujedno i njegov najdraži auto.

Iako možda na prvu djeluje samo kao pozer s impresivnim Mazdama, Mad Mike je prošle godine zauzeo treće mjesto na svjetskom prvenstvu u Formula Driftu. Do tog rezultata je došao u ND generaciji Mazde MX-5 koju su pogonila 4 rotora Mazdinog 26B wankel motora. S dvije turbine je na nečemu što oni nazivaju niskim tlakom turbine razvijala 1032 konja, a koliku snagu taj motor može razviti ako mu „wastegate“ ponudi malo više zraka ostavljam vašoj mašti na volju.

 

Ove godine spojio je Mazdu RX-7 s prednjim krajem svog najdražeg auta, Mazde RX-3. Vanjskim izgledom, osim predivnog Rocket Bunny body kita, dominiraju naljepnice koje podsjećaju na stare Mazdine trkaće automobile što se savršeno uklapa uz izgled prednjeg dijela RX-3. Sliku je zaokružio sa Rotiform dubokim kotačima.  Pogoni ga isti 26B iz prošlogodišnjeg MX-5. Vjerojatno se pitate zašto koristi wankel motor i odgovor je poprilično jednostavan. Među svim silnim američkim V8 motorima on dolazi u malom japanskom, kako ga on naziva, kuhalu riže. To čak i nije daleko od istine jer među LS motorima koji u nekim slučajevima čak znaju imati obujam i preko 7 litara, njegova Mazda djeluje sasvim skromno sa svojih 2.6 litara. Ako vam to nije dovoljno te i dalje mislite da je V8 zanimljiviji poslušajte ovo pa možda promijenite svoje mišljenje.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.