x

Maja Marijana: Ne živim s Mladenom i nema više ni jednu šansu kod mene!

S obzirom na to da je Mladen uplovio u te menadžerske vode, ponekad odradimo neki nastup. On radi i sa drugim pjevačima, ali je normalno da će preporučiti i majku njegovog djeteta. Osim toga, nisam gadljiva na pare i zašto ne bih prihvatila da idem da pjevam? - priča Marijana za naš magazin

Maja Marijana nedavno je gostovala u Švicarskoj i oduševila tamošnju publiku iako već dugo nema velikog hita. Ali, ljudi je vole, poštuju, cijene, a sve to, kako nam reče, postigla je sama. O novim pjesmam pričali smo na početku razgovora.

 

- Više ne znam šta publika želi i hoće?! Ponekad prođe neka pjesma  koja je  baš ono glupa, a ponekad napraviš tako dobru pjesmu da ono svi nešto padaju u nesvjest u studiju kada je čuju, ali na kraju je publika uopšte ne prihvati. Danas snimiti dobru pjesmu i da ona bude veliki hit je zaista rulet i potpuna neizvjesnost - priča Maja na početku razgovora za ``Express``.

 

Koliko ti je u životu pomogla emisija koju vodiš na DM SAT TV?

- Pomogla mi je mnogo, a posebno sa te neke psihološke strane.  Uvjerila sam se da mogu da budem i voditelj, a ne samo pjevačica. Da mogu da komuniciram sa svojim kolegama, da izvlačim iz njih ono što je najzanimljivije, ali bez tračeva i ogovaranja. Imamo odličan rejting, pjevači nas sami zovu i pitaju da li mogu da gostuju, a to dosta govori o kvaliteti emisije.

 

Ko ti je bio najteži, a ko je najlakši gost po pitanju razgovora i komunikacije?

- Ne razmišljam na takav način. Svi koji dođu kod nas, izađu nasmijani i sretni. Postoje neki gosti koji nisu pričljivi, postoje neki koji su svakodnevno meta tabloida pa vagaju svaku riječ prije nego što je izgovore. A, kada vide da je gostovanje bezazleno i da sve ide na šalu, izlaze sretni i zahvaljivaju se i s nestrpljenjem očekuju novo gostovanje. Tijana i ja smo odličan tandem i od svih gostiju izvlaćimo samo pozitivne stvari.

 

Da li su Dragana i Toni kao gazde korektni prema tebi?

- Oni su mi mnogo pomogli u životu. Obožavam ih, poštujem i cijenim. Dragana je po pitanju pjesme bila moj idol i to je i ostala. Znam sve njene pjesme napamet i veoma rado ih pjevam. Njih dvoje su prema meni i više nego korektni.

 

U posljednje vrijeme više se piše o tvom privatnom životu već onom muzičkom?

- To je užasno, odvratno i grozno. Ja evo sada vjerujem tebi i vjerujem da ćeš napisati sve onako kako ti kažem. To je katastrofalno šta se pravi od mog privatnog života. Zbog toga sam jako nesretna i da  sam samo  jednog momenta pomislila kada sam krenula na estradu da će moj privatni život biti interesantniji od pjesme, nikada se ne bih tim bavila! Svi mi smo od krvi i mesa, u životu imamo problem. Taj koji nema problema u braku i koji ima savršen život  - ne postoji. Nisam znala da svi tako savršeno žive, samo ja nemam savršen život?! Pišu da sam se razišla, pa pomirila, pa živim ovdje, pa ondje, ali istina je sljedeća: već godinu dana živim sama sa svojom kćerkom Milicom na sasvim drugoj adresi. Mladen ima svoj život, komuniciramo onoliko koliko je to potrebno zbog dijeteta. S obzirom na to da je Mladen uplovio u te menadžerske vode, ponekad odradimo neki nastup. On radi i sa drugim pjevačima, ali je normalno da će preporučiti i majku njegovog djeteta.  Osim toga, nisam gadljiva na pare i zašto ne bih prihvatila da idem da pjevam? Kada nas vide tako na nekim nastupima odmah počnu da pišu da smo opet zajedno, a niko od njih ne zna šta je iza kulisa. Moram sada i javno da kažem da Mladen pokušava maksimalno da se pojavljuje na mjestima gdje sam ja, ali ja to nekako saznam pa eskiviram. Znam da je to medijima zanimljivo, ali meni nije. Na kraju krajeva, ja sam Milicinog tatu sama birala, o njemu mogu da kažem sve najljepše. Imali smo 15 godina zajedničkog zivota, sada više nemamo. Svako živi na svojoj adresi i sretno mu bilo.

 

Iskreno, da li Mladen ima još jednu šansu kod tebe?

- Ne, ne i ne. Definitivno ne! Ono što je puklo ne treba više da se lijepi. Najbolje je ako može da ostanemo dobri prijatelji. Hoću da se odmorim od svega. Svoj život usmjerila sam na neku drugu stranu. Ne želim više nikoga nad glavom i da se vrti oko mene. Samo sam 24 sata na raspolaganju svojoj djeci.

 

Da li si razmišljala o novom muškarcu u tvom životu?

- Bože sačuvaj! Šta će mi, da me nervira. Imam svoje finasije, sama radim i zarađujem, imam svoj automobil. Možda jednog dana ako se pojavi neko ko je jači od mene. Današnji muškarci nisu ni blizu kakvi su prije bili. Mnogi od njih su postali kao neke sponzoruše, žene su mnogo jače. Sposobnije su da rade i zarađuju, da izdržavaju djecu. Većina muškaraca je postala totalno beskorisna. Postali su samoljubljivi, voze bijesne automobile, a nemaju dinara u džepu. Meni ne treba neko kome ću zarađivati pare. Imam mnogo kvaliteta i neću da dozvolim tamo nekom beskičmenjaku da se šepuri uz mene i troši moje pare.

 

Da li si radila neku estetsku korekciju na sebi?

- Ma šta sam radila, pogledaj me. Treba da smršam deset kilograma. U zadnje vrijeme sam se baš ulijenila, a kada se udebljam onda se svugdje popunim. Ide ljeto, a ja sve deblja. Ali, sredit ću ja i to.

 

Kojem si se gostu najviše obradovala?

- Poštujem sve svoje kolege jer jedemo isti hljeb i istu muzičku sudbinu i ne mogu baš da ih dijelim. Ali, evo sada moram da priznam da sam se izuzetno obradovala Šemsi Suljaković. To je za mene bio takav uspjeh kada je došla u emisiju jer nju slušam od malih nogu. Divim se njoj kao ličnosti, kao ženi, njenom uspjehu, ona je za mene jedna legenda. Ako pročita ovo što sam izjavila, želim još jednom da joj se zahvalim što mi je učinila tu čast da mi bude gost u emisiji. Voljela bih još da ugostim Zdravka Čolića i onda bih mogla da idem u voditeljsku penziju.

 

Izvor: expressmag.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.