x

Maja Marijana: Nino je otišao u legendu i ostavio neizbrisiv trag u narodnoj muzici!

Na današnje obilježavanje desetogodišnjice od Ninove smrti, kolegica Maja Marijana prisjetila se tih davnih 90-tih kada je preminuli pjevač harao estradnom scenom. Kako kaže, gledajući novinski isječak koji je Nino sačuvao u svom dnevniku, a koji joj kasnije proslijedila Ninova kćerka Amela, Marijana se prisjetila tih nekih za mnoge vjerujemo ljepših i boljih vremena.

- Imala sam tu privilegiju i čast da nekoliko puta nastupam sa Ninom. Mi smo zapravo nekako u isto vrijeme i započeli svoje karijere. Nikada neću zaboraviti koncert u Kruševcu, a bilo nas je oko 20 pjevača. Nino je nastupao posljednji. Kada je ušao svima se lijepo i kulturno javio, a svakoj koleginici onako džentlmenski poljubio ruku. Hala je bila prepuna, publika fenomenalna. Tada smo svi imali hitove i sve nas je publika odlično prihvatila, ali kada je voditelj najavio Nina, 15 minuta je publika skandirala njegovo ime i toliko su svi vrištali i pjevali u glas da smo pomislili da će se hala srušiti. Bio je toliko popularan da će rijetko ikad iko imati takav stepen popularnosti. Lično sam se mnogo puta uvjerila koliko ga publika voli. Bio je vrhunski interpretator, prijatne spoljašnosti, svaka pjesma je bila hit. Ninove pjesme se danas pjevaju više nego ikada i drago mi je zbog toga.

 

Beskrajno mi je žao što nije više među nama. Otišao je u legendu i ostavio neizbrisiv trag u narodnoj muzici, a to je san svakoga umjetnika ispričala je Maja za naš magazin

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.