x

Majka iz pakla: Puljanka zadavila trogodišnjeg sina jer joj je smetao u provodima?!

Puljanka Chiara Rojnić-Pašić (32) je u utorak uveče s maloljetnicom (14) u stanu u ulici Akvilejski prilaz u Puli, zadavila svog trogodišnjeg sina Denisa. Beživotno tijelo dječačića prenijele su u uvalu Mandrač, gdje su ga ostavile u plićaku, zaključila je istarska policija nakon što je dovršila opsežno kriminalističko istraživanje.

Nekoliko sati nakon što je zajedno sa maloljetnicom počinila monstruozni zločin, Chiara Pašić policiji je prijavila ``nestanak`` svog sina.

 

- Bio je obučen u plavu majicu kratkih bijelih rukava s motivima dječjih autića. Nosio je donji dio plave trenerke, a na nogama je imao plave cipelice – objašnjavala je Chiara policajcima kako da joj prepoznaju sina.

 

Mirnim glasom, lažući im u lice, pričala je kako je nešto iza 18 sati sina odvela u park pored kuće kako bi se igrao sa djecom. Ostavila ga je tamo i, tvrdila je, gledala kako se igra s prozora stana na drugom spratu u pulskom Akvilejskom prilazu. Sat kasnije, pričala je policajcima Chiara, sina više nije vidjela kroz prozor, te je otišla u park potražiti ga. Međutim, iskusnim istražiteljima nije promakla činjenica da je nestanak sina prijavila gotovo šest sati kasnije, a ona je to pravdala činjenicom da ga je bjesomučno sama tražila po cijeloj Puli.

 

Iako je policija odmah posumnjala u istinitost prijave, postupili su profesionalno i hitno organizirali opsežnu potragu za dječakom. Pretraživali su svaki kut, pa čak i kontejnere blizu kuće, ne bi li pronašli neki trag.

 

Šokantan obrat uslijedio je u srijedu u devet sati ujutro, kada se Chiara slomila i policajce odvela do plićaka u bivšoj kasarni Katarina na prilazu Puli, gdje je ležalo beživotno tijelo dječaka. Na tijelu su bile vidljive ozljede i tragovi davljenja. Da je dječak bio mrtav još u trenutku kad je njegova majka prilično staloženo davala izjavu policiji, konstatovao je pri preliminarnom pregledu tijela iskusni patolog pulske bolnice Ilija Kučinar.

 

Uhapšena 14-godišnjakinja je već dobro poznata pulskoj policiji. Navodno je više puta bježala iz popravnog doma, posljednji put u bijegu je bila desetak dana, a nedavno je čak lažno prijavila da je silovana. Ipak, zbog svoje dobi ostala je na slobodi. S Chiarom je našla zajednički jezik, pa joj je ponekad čuvala sinčića dok je ona bila u provodu.

 

Što se tiče Chiare Pašić, o njoj niko nema lijepih riječi. Komšije kažu kako nije previše marila za dijete, te kako se oduvijek samo provodila. Voljela je slobodu i mijenjati muškarce, pa je još kao srednjoškolka majci donijela dijete.

 

Trogodišnjeg Denisa dobila je sa izvjesnim Rešidom Pašićem iz okoline Velike Kladuše. Zbog neslaganja s njim, nedavno se doselila u Pulu u stan svog pokojnog djeda. Kroz njen stan, pričaju komšije, često su prolazili nepoznati muškarci, a nebriga o sinu, koji bi često ostajao sam, i njegov plač bili su znak majčine bešćutnosti.

 

Chiarini roditelji, koji žive u Puli, s njom i njenim karakterom godinama su imali problema. Tako je prije 14 godina Chiara jednog dana otišla u crkvu i nije se vratila kući. Brižnom ocu nije preostalo drugo nego u potrazi za njom potražiti pomoć pulske policije. Godine 2011. Chiarina majka opet je zatražila pomoć policije jer joj je kćerka netragom nestala. Javila se iz Velike Kladuše.

 

Oni koji je poznaju tvrde da se Chiara prije nekoliko godina udala za jednog Velikokladušanina, međutim, čim je on napustio kuću zbog posla, ona se brže-bolje preudala za drugog muškarca.

 

Motiv koji je Chiaru nagnao na stravični čin ubistva vlastitog djeteta još nije u potpunosti rasvijetljen. Njeni poznanici smatraju da joj je ``dijete smetalo`` te da ga se oduvijek ``željela riješiti`` kako bi mogla živjeti po svom, provoditi se i izlaziti.

(24sata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.