x

Majka tragično stradalih tuzlanskih mališana: Djecu je ubio čim ih je vidio!

Porodična tragedija u kojoj je otac, 41-godišnji Nesad Djedović u vlastitom automobilu sinoć usmrtio dvoje maloljetne djece, a potom pokušao izvršiti samoubistvo, dobija novu dimenziju. Naime, majka tragično stradale djece Amra Djedović za Klix.ba je iznijela svoju stranu priče u kojoj navodi sve životne detalje.

Amra je prije nekoliko sati u našu zemlju stigla iz Njemačke, a kako je kazala u razgovoru za Klix.ba, za smrt svojih mališana, sedmogodišnjeg sina A.D. i 11-godišnje kćerke M.D., saznala je od svoje majke.

 

U razgovoru za Klix.ba ističe da njen bivši muž Nesad sa djecom nije imao kontak od 3. juna ove godine, pa sve do kobnog dana kada ih je usmrtio. 

 

``Na prvom susretu koji je imao sa djecom ubio ih je``, izgovara Amra vidno potresena te dodaje da ga je, nakon što je saznala da su se djeca iz porodične kuće u kojoj živi njena majka uputila skupa sa Nesadom i njegovom majkom Nesibom, odmah pokušala kontaktirati, međutim, naglašava, bezuspješno.

 

Spreman na sve

 

``Čitav dan sam zvala, a niti na jedan poziv mi nije želio odgovoriti. Kćerka mi je u poruci napisala da kupuje nešto. Bila sam zabrinuta. Znala sam da je on spreman na sve, jer je i na mene potezao pištolj. U 20:10 sati sam nazvala Nesibu koja mi nije znala reći gdje je on sa djecom. Tada sam postala još zabrinutija. Ponovo sam kasnije kontaktirala, ali bezuspješno. Informacije o djeci nisam mogla dobiti``, nastavlja svoju ispovijest Amra.

 

Dalje, dodaje da je iz zabrinutosti krenula put naše zemlje.

 

``Nakon što sam došla u Austriju, majka mi je telefonom rekla za tragediju koja se dogodila. Ovdje sam došla živa, ali kao i da nisam. Neka mi uzmu dušu, ja više nemam zašto da se borim. Cijeli svijet zna da sam patila 14 godina sa njim``, dodaje plačnim glasom Amra.

 

Podsjetimo, u prigradskom naselju Donja Obodnica koje je od Tuzle udaljeno 15-ak kilometara, 41-godišnji Nesad Djedović ubio je svog sedmogodišnjeg sina A.D. i 11-godišnju kćerku M.D.

 

Tragedija se dogodila oko 19 sati na regionalnom putu Lipnica - Obodnica, a otac je ubistvo i pokušaj samoubistva izvršio u vlastitom automobilu Passat. Nakon prijave da se desila pucnjava policajci su na mjestu tragedije zatekli stravičan prizor. 

 

Kako nam je potvrđeno, Djedović se zbog teške povrede glave i dalje nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli.

 

Djevojčica je preminula odmah, a dječak na putu do tuzlanskog UKC-a. Uviđaj su obavili dežurni kantonalni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK. Dežurni tužilac je izdao naredbe za obdukciju tijela preminule djece.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.