x

Make up za zimu!

Ako niste sigurne kako bi se mogle šminkati tokom najhladnijeg doba u godini, slijedi nekoliko zanimljivih make up ideja za zimu s kojima ćete biti zavodljive, posebne i sa uspješno naglašenim najvećim prednostima na licu.

Postoji nekoliko odličnih make up savjeta za zimu koji će odgovarati svakom licu i boji očiju. Radi se o nekoliko različitih načina šminkanja, bilo da želite naglasiti oči, usne ili možda jedno i drugo.

 

Make up za zimu uključuje nekoliko trikova za postizanje novog looka, a među njima je provjereni i vječni, odnosno klasični make up predviđen za bilo koju priliku, svečanu ili svakodnevnu.

 

Odlučite li se na klasični zimski look, potrebna su vam sjenila zemljastih tonova, smeđa olovka za oči te ruž u nježnoj nijansi roze ili boje kože.

 

Klasični zimski look je odlična ideja jer pristaje svakome i prilagodljiv je raznim situacijama. Nakon hidratantne kreme slijedi puder u boji što sličnijoj prirodnoj boji kože. Puder treba nanijeti tako da se ne vide prijelazi između brade i vrata.

 

Nakon pudera i korektora uz pomoć kojeg se sakrivaju podočnjaci kao i prištići, vrijeme je za rumenilo u nježnoj nijansi, koje će vam pružiti malo osvježenja i uz koje nećete izgledati umorno.

 

Kada ste završili s podlogom, slijedi šminkanje očiju. Počinje se s najsvjetlijom nijansom smeđe, a završava najtamnijom. Biće dovoljne tri različite nijanse s kojima ćete postići zavodljiv pogled.

 

Maskarom treba izdužiti i podignuti trepavice kako bi oči izgledale veće, a ako želite pojačati dojam možete uz pomoć smeđe olovke za oči.

 

Usne možete uljepšati nježnom nijansom.

 

Želite li postići pravi zimski večernji look, dozvoljene su razne kombinacije, a među njima je ona koja podjednako ističe oči i usne, što znači ako odlučite našminkati usne u nekoj od tamnih nijansi, isto to možete učiniti i s očima.

 

Treba jedino pripaziti da sve bude ukusno kako se ne bi pretjeralo i na kraju postigao izgled predviđen za maškare.

 

Ako ste odabrali tamni ruž za usne, oči mogu biti našminkane u bilo kojoj tamnijoj nijansi koja će odgovarati uz vašu boju očiju.

 

Odlučite li se na tamnije boje sjenila, bilo bi dobro ako bi se one nalazile samo pri kraju kapka dok će se na početku nalaziti svjetlija nijansa. Dojam možete pojačati olovkom ili tušem za oči.

 

Iako je zima godišnje doba koje mnogi opisuju kao period u godini gdje nema toliko boja kao u proljeće i jesen, to ne znači da se vesele boje ne mogu naći na kapcima u obliku različitih sjenila.

 

Ovako će se razbiti sivilo i stvorit će se osjećaj topline. Make up za zimu može biti zanimljiv kao i za svako drugo godišnje doba.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.