x

Maldivi: Romantična destinacija za potpuni odmor!

Ako ste zamišljali mjesto gdje ćete možda pobjeći sa svojom boljom polovicom, ali mislimo stvarno pobjeći, mjesto gdje vas nitko neće moći zezati i dosađivati vam, tada ste sigurno više puta pomislili na Maldive.

Velik dio ljudi se složio s činjenicom kako Maldivi, svaki puta kad ih se spomene, privuku jednu jedinu asocijaciju, a to je romantika. Tome ide u prilog i činjenica kako su i dobili nagradu Svjetske turističke organizacije kao jedno od najromantičnijih mjesta.

Maldivi su poznati kao otočna država u Indijskom oceanu i to jugozapadno od Indijskog poluotoka. Radi se o otočnoj državi koja se sastoji od 1.200 otoka raspodijeljenih u 26 atola, od kojih se njih 200 bilježi kao naseljenih, s tim da se daljnih 800 isključivo koristi za turizam.

Kao što se može primijetiti, radi se o zemlji gdje se gospodarstvo prije svega temelji na turizmu što i nije tako teško za povjerovat, pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da se radi o području koje svakim svojim hektarom privlači. Ne treba posebno napominjati da se ovdje radi o jedinstvenoj prirodi i svemu onome što ona može ponuditi.

Već duže vrijeme nose titulu tropskog raja, a tome ide u prilog slika kakvu samo možete zamisliti. Naime, radi se o otocima s palmama, prekrasnim bijelim plažama, tirkiznim lagunama i nezaobilaznim koraljnim grebenima.

Ono što je većina mogla primjetiti kako su bogati kulturom. To se najviše može vidjeti po brojnim ruševinama koje govore o bivšim budističkim i hinduističkim utjecajima kao i matrijarhalnoj dinastiji, za koju se pretpostavlja kako je vladala 300 godina.

Maldivi su poznati kao područje topline i vlage gdje hladni povjetarac razbija dosadu koju donosi vrućina. Od prosinca do ožujka ovaj dio pogađa sušno razdoblje, gdje ekvatorijalne otoke pogađa blagi sjeveroistočni monsun. Što je najbolje nebo ostaje plavo, a voda mirna.

Na kopnu se može vidjeti velik broj kokosovih palmi i voćki, a po plažama od bijelog kristalnog pijeska mogu se primjetiti školjke svih oblika i izgleda. Kako na površini tako i pod vodom možete vidjeti prirodne vrtove koji svjedoče o velikom bogatstvu morskoga života.

Maldivi su svakako broj jedan što se tiče romantičnog bijega s boljom polovicom jer ćete tamo zaista dobiti dojam da ste uspjeli otići u jedan sasvim novi svijet, novu dimenziju gdje vrijede drugačija pravila.

Maldivi se oduvijek preporučaju zbog nevjerojatne prirode, postizanja pravog mira i opuštenosti na jednom od otočića. Također, nude najbolja mjesta za ronjenje i surfanje, a pored toga su prvi, i za sada jedini, koji nude podvodni Spa. Iskustvo koje se mora doživjeti.

Izvor: putokosvijeta.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.