x

Mali modni trikovi koje bi svaka fashionistica trebala znati

Kada naiđemo na savršenu haljinu za kojom smo tragali mjesecima, zadnji broj i model koji uz to ima mrlju ili rupicu na sebi, najdraže cipele od brušene kože dobiju masnu flekicu ili bilo koji drugi od hiljade najvećih fashion problema, srce nam lagano poskoči od tuge.

Kako bi vam olakšali te velike probleme, donosimo male fashion trikove koje bi svaka žena trebala znati. Sigurni smo da barem za neke od njih imate većinu proizvoda doma.

1. Kako bi uklonili žute mrlje od znoja s bijelih majica, natrljajte ih limunom prije pranja u perilici rublja.
2. Koristite pčelinji vosak na platnenim tenisicama i posušite ga sušilom za kosu ako ih želite učiniti vodootpornima.
3. Kada peglate košulje ili majice na gumbiće, okrenite ih naopačke kako ne biste potrgali gumbiće i kako bi ih lakše izpeglali.
4. Kada ste izgubili omiljenu naušnicu i ne možete je pronaći, navucite najlonku preko cijevi usisavača i problem riješen.

5. Peglom za kosu izpeglajte tvrdi ovratnik košulje.
6. Kako bi se brzo riješili napornih mrlja dezodoransa, istrljajte ih s trapericama, ali prije toga testirajte puštaju li vaše traperice boju da ju ne bi prenijeli na drugi komad.
7. Mrlje od crnog vina uklonite tako da natopite gazu u bijelo vino i lagano čistite zaprljanu površinu.

8. Omekšajte svoje majice tako da ih na tri dana natopite u slanoj vodi. Četvrtina šalice vode i pola šalice soli učiniti će vašu majicu najmekšom ikada.
9. Odjeću koju ste prali na ruke, osušite u sušilici za salatu.
10. Uklonite ustajale mirise vlage s odjeće miksanjem čašice vodke i dvije čašice vode pa ih s lagane udaljenosti posprejajte.
11. Masne mrlje s dna torbe uklonite tako da ih posipate baby puderom i ostavite da stoji preko noći. Do jutra bi mrlja trebala nastati.
12. Sačuvajte boju vaših tamnih traperica tako da dodate pola čašice alkoholnog octa u perilicu za rublje, s deterdžentom i omekšivačem.
13. Raširite nove cipele noseći ih po kući s čarapama i ugrijete ih sušilom za kosu.
14. Ogrebotine s kožnih torbi i cipela uklonite utrljavajući mlijeko za tijelo na ogrebotinu.
15. Koristite vješalice kako biste vidjeli koju odjeću ne koristite. Idealna prilika vam je da krenete početkom godine i posložite sve vješalice u ormaru da gledaju u istu stranu. Kada izvadite i vraćate nazad svaki komad odjeće, okrenite vješalicu u suprotnu stranu i na kraju godine ćete vidjeti što ste nosili, a što niste, pa se možete lakše riješiti nepotrebne odjeće.
 
 
Izvor: Fashion.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.