Mališani koncertom proslavljaju Mozartov rođendan!

27.01.2015 17:00
malisani-koncertom-proslavljaju-mozartov-rodendan-main

U Sarajevu će se 27. januara obilježiti 258 godina od rođenja jednog od najgenijalnijih kompozitora u povijesti muzike Wolfganga Amadeus Mozarta. Koncert pod nazivom Festive Gala Academy Concert biće održan u Domu oružanih snaga u 19 sati. 

Koncert organizuje Udruženje Mali Mozart (Little Mozart). Ovim koncertom se žele prisjetili genijalnosti Mozartove ličnosti i kreativnosti njegovog rada.

 

``Na koncertu će se izvoditi najpoznatije i najdraže Mozartove kompozicije. U središtu pažnje će biti najtalentovanija i najkretivnija djeca iz Sarajeva i drugih bh. radova koja su izabrana putem posebne audicije. Sam koncert je pod pokroviteljstvom gradonačelnika Ive Komšića i visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka``, rekao je za Radiosarajevo.ba Rusmir Piknjač, predsjednik Udruženja Mali Mozart. 

 

Piknjač je rekao da su gosti  djeca i omladina iz čitave BiH, u ansamblima, a predstavit će se u sviranju, plesu i pjevanju. 

 

``Rado nam se odazvala i Samra Gulamović, direktorica Sarajevske filharmonije koja će nam poslati kamerni ansambl da podrži ovaj koncert. Umjetnički ansambl Art Vivo sa voditeljem Danijelom Žontarom će također učestvovati, a djecu će pratiti i ansambl Cantabile koji će pratiti djecu sa svojim korepetitorima, a imat ćemo i goste sa Muzičke akademije``, rekao nam je Piknjač. 

 

Iz Uduženja Mali Mozart napominju da prijatelji iz dječijeg sela SOS Kinderdorf ovaj i protekli mjesec provode u znaku Mozarta i njihovi štićenici kreiraju, vajaju, slikaju... Svi njihovi radovi i video prezentacija će biti prikazani na koncertu 27. januara. Karate klub Bosna će izvesti svoje muško/ženske kate Mozart uz Mozartov Rekvijem. 

 

Ova manifestacija je velika šansa našoj divnoj djeci da pokažu svu svoju kreativnost, kompetentnost, ogromno znanje i virtuoznost te večeri u Domu Armije, napominju iu Udruženja Mali Mozart.

(Radio Sarajevo.ba)

 


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.