x

Malo nedostajalo za čudo u Splitu, Srbija sada čeka rasplet meča Hrvatska - Švedska

Rukometaši Srbije slavili su protiv Islanda sa 29:26 u 3. kolu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, pa su uspjeli da ostanu u igri za drugi krug.

Izabranicima Jovice Cvetkovića potrebna je bila pobjeda od najmanje četiri gola razlike kako bi sigurno prošli u drugi krug. Iako su bili blizu, Orlovi nisu uspjeli u tome, ali sada ovise o meču Hrvatska - Švedska. Potrebno im je da Švedska ostane neporažena u prepunoj Spaladium Areni od domaće selekcije.

Srbija je dobro igrala na početku meča, povela je i dva razlike u tri navrata u prvom dijelu, ali je na poluvremenu rezultat glasio 12:12.

U nastavku se stvari ne odvijaju onako kako su u taboru Orlova željeli, pa je Island preuzeo incijativu na parketu, preuzeo vodstvo i u jednom trenutku došao do plus četiri (20:16).

Kako se bližio kraj, tako je Srbija uspijevala da prelazi u vodstvo, pa da povede i tri razlike u završnici, ali ne i da dođe do toliko željenih +4.

Nenadić je imao napad i šut za pobjedu od četiri, ali nije uspio da prevari sjajnog islandskog golmana.

Žarko Šešum je postigao pet, kao i Bogdan Radivojevićč, dok su Nemanja Ilić i Nemanja Zelenović zabili po četiri gola. Gudjon Sigurdsson je na drugoj strani bio daleko najbolji sa osam pogodaka.

 

Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.