x

Manjifiko: Izgledam baš kao pe*er!

Biti vjeran i odan ženi i čuvati brak nije ništa loše. Svi znaju da moram prvo da pitam ženu mogu li u provod, pa tek onda izlazim sa društvom, a ako ne odobri ostajem u kući.

Manjifiko ili Robert Pešut, kako mu je pravo ime, proslavio se muzikom za film „Montevideo,Bog te video`` i „Montevideo,vidimo se``. Svoju karijeru je započeo kao roker, a danas sa trubačima svira po evropskim festivalima. Svojevremo je glumio u nekoliko filmova u Sloveniji, a pjesam koja je oblježila njegovu karijeru je „Majifiko je peder``.

Gostovao je u Sarajevu sa svojim bendom na „Beer festivalu``, a čak ni kiša nije pokvarila koncert. 

 

 Kako ste zadovoljni koncertom u Sarajevu?

- Publika je bila sjajna. Iako sumogli da se sakriju od kiše, nisu. To me je zadivilo. Znao sam da me publika voli jer u mi mnogi govorili da morma baš u Sarajevu da sviram, i da ću tek tu da osjetim kako bend funkcioniše i šta sam napravio. Nije fraza, ali dokazao sam u Sarajevu da sam nešto napravio veliko. Sad mogu u penziju!

 

 Koliko se promijenio način života kao roker i danas kada svirate sa leptir mašnom?

- Mnogo! Nije to isto i ne može da bude. Kad ste mladi imate vremena da sve probate, a danas sam stari gospodin. Imam mlad bend koji su toliko energični da i mene prepadnu. Ima tu velike razlike. Svirao sam u raznim kafana, a pjesma „Porbaj me sad`` je baš nastala u Sarajevu. Malo ljudi zna da sam tu živo tri godine, nadajući se da će Brega da primjeti (smijeh). Što kaže moj kum Rambo Amadeus, bolji smo što smo stariji.

 

Kako je izgledala saradnja sa Draganom Bjelogrlićem tokom rada punih šet godina na filmovima „Montevideo, Bog te video`` i „Montevideo,vidimo se``?

- Imao sam odriješene ruke. I ranije sam koketirao s trubačima, tražio neku formu gdje će se spajati trube i neki drugi zvukovi. Vrlo je lagano raditi ako zante šta hoćete. Tu je Bjelogrlić bio korektan i dao mi je dobre uslove da se radi. Sprijatelji smo se, a ta muzika je ostala da živi i mimo filmova. Vole danas da je pjevaju po kafanama, evo, recimo pjesma „Pukni zoro`` je za mnoge iznenađenje! Nisu znali da je moja.

 

Kako izgleda jedan dana kada ne radite?

- Provodim ga u kući. Ne stidim se što sam papučar. Biti vjeran i odan ženi i čuvati brak nije ništa loše. Svi znaju da moram da pitam prvo ženu mogu li u provod, pa tek onda izlazim sa društvom,a ako ne odobri ostajem u kući.

 

Kako reaguju vaši prijatelji ako im kažate da vam supruga brani izlazak?

- U početku je bilo smiješno, ali su shvatili i oni da nema razloga da insistiraju ako mi je žena zabranila da idem u kafanu. Ja sam suprug za primjer i nije mi žao što takve stvari propuštam. Supruga je bila uz mene kada je trebalo, kada sma bio bez novca, nisam imao gdje da sviram, i tada je vjerovala u mene da ću na kraju da krenem uzlaznom putanjom, tako da joj na ovaj način varaćam dug iz prosšlosti i cijenim što se žrtvovala tada.

 

Nema vas na stranicama žute štampe u Sloveniji. Kako vam polazi za rukom da ste daleko od skandala?

- Nemam pojma, ali nekako mi polazi za rukom. Nisu me nikada novinari doživljavali kao zanimljivog, tako da sam daleko od toga. Ja, supruga i sinovi živimo mirno i povučeno i trudio sam se uvijek da njih sklonim od medijskog ludila.

 

 Da li je trpila karijera zbog toga?

- Sumnjam! Nisam ja nešto zanmljiva osoba da me prate paparaci. Neći će me na pijaci, u šetnji, vožnji biciklom u parku i to je sve. Nema oraha u džepovima, ne švaleram se tako da se to ne bi prodavalo i da objave.

 

Pjesma koja je obilježila karijeru je „Manjfiko je peder``. Smeta li kada Vam to publika i danas skandira?

- Obučem roze košulji i izgledam baš kao peder (smijeh). To je fora pjesma, da se tako izrazim i to i danas ostaje najbolji fazon da mi publika to skandira. Ne ljutim se, naravno, jer smo to dobro smislili što je ostalo i danas zanimljivo publici, iako u pjesmu više nemam na repertoaru.

 

Ko više dolazi na koncerte, žene ili muškarci?

- Podjednako! Vjerovatno su i ti muškarci koji dođu papučari (smijeh), ali nije nema loše i dobro se zabavimo.

 

Loša mi je puno pomogao

Koliko vam je tu pomogao Saša Lošić Loša?

- On kaže da ako pjesme ne zažive u kafani, kao da ih nema i to je tačno. Došao sam u kafanu, i danas kad se svira po velikim dvoranama i stadionima na festivalima kafana je mjera. Ako tu ne prođe pjesma, onda je sve džaba. Njegova pomoć je bila svesrdna jer smo dobri prijatelji i znamo se nekih dvadest godina. Bavio sam se filmskom muzikom, glumio u slovenačkim filomovima, ali ovo je bila velika priča.

 

Izvor: expressmag.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.