x

Maraton Troickom, meč obilježila svađa Džumhura i sudije!

Bh. teniser Damir Džumhur ispao je već u prvom kolu Australian Opena. Njega je sa 6:4, 6:4, 2:6, 2:6, 6:3 savladao srbijanski teniser Viktor Troicki.

Džumhur je već na startu prvog Grand slama sezone poražen, te se oprostio od turnira u Melburnu.

 

Već u drugom gemu prvog seta je naš teniser spašavao nekoliko brejk lopti, ali je u petom gemu uspio da napravi mali podvig i poprilično lako dođe do gema na servis protivnika, a dobro je poznato da je Troicki sjajan u tom segmentu igre.

 

Damir je poveo 4:2, ali je uslijedio dupli brejk srbijanskog tenisera, koji je set dobio sa 6:4.

 

Uslijedila je 3:0 serija Troickog u drugom setu, Damir je u segmom gemu vratio brejk, ali je kod rezultata 4:5 loše servirao, pa je i drugi set pripao njegovom rivalu.

 

I treći set je bh. teniser loše otvorio. Viktor je s nulom odradio svoj servis-gem, a bio je blizu da odmah stigne do brejka, no spasio se Damir.

 

Treći set bio je u potpunosti na strani Džumhura, koji je s dva brejka došao do 6:2 i do svog prvog seta na ovogodišnjem Grand slamu u Australiji.

 

Upravo poeni iz tog osvojenog seta dali su vjetar u leđa našem najboljem teniseru, koji je u Melburnu imao sjajnu podršku s tribina. 

 

Na sličan način Džumhur je dobio i četvrti set, također uz dva napravljena brejka. Troicki nije imao odgovor na agresivnu igru Džumhura, kojem bi na nekim potezima pozavidjeli i najbolji svjetski teniseri.

 

U trećem gemu odlučujućeg seta Džumhur je imao brejk šansu, ali nije uspio da je iskoristi. U sedmom gemu došlo je do jedne očigledne sudijske greške i Damir se upustio u raspravu sa sudijom, pa je uoči osmog gema uslijedila jedna duža pauza.

 

Troicki je imao 40:0 u devetom gemu, Damir se spašavao, imao i priliku da izjednači, ali je ipak srbijanski teniser stigao do brejka, kojeg je potom potvrdio i na kraju došao do pobjede u ovom zaista nesvakidašnjem meču.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.