x

Maratonski meč i historijska pobjeda Mullera nad Nadalom!

Španski teniser Rafael Nadal danas se oprostio od Wimbledona jer je poražen u osmini finala protiv Gillesa Mullera.

Nadal je snage odmjerio protiv tenisera iz Luksemburga, Gillesa Mullera, koji je napravio dosta problema Špancu. Muller je fenomenalno otvorio meč i prvi set je dobio za nešto više od pola sata sa 6:3.

 

U nastavku se očekivalo da Nadal zaigra mnogo bolje i vrati se rezultatski u meč, no Muller jednostavno nije popuštao. Ovaj teniser je nastavio u jakom tempu i poveo je sa 2:0 u setovima jer je u drugom slavio sa 6:4.

 

Teniser iz Luksemburga je stigao na korak do senzacije, no Nadal ne bi bio Nadal da se nije nekako uspio vratiti. Drugi teniser svijeta je treći set dobio sa 6:3, dok je veoma brzo riješio i četvrti u svoju korist i tako je izjednačio na 2:2 u setovima.

 

U odlučujućem petom setu gledali smo veliku psihološku borbu. Nadal nije bio na svom nivou i pokušavao je da pronađe pravi ritam, no Muller je jednostavno imao svoj dan. Muller je briljatno igrao na svoj servis, a odlučujući break uzeo je kada je to bilo najpotrebnije. Ko rezultata 5:4 za Mullera servirao je Nadal išao iz greške u grešku. Muller je imao dvije meč lopte, ali ih nije uspio iskoristiti i Rafa je izjednačio na 5:5.

 

Tada su mnogi mislili da će Muller psihički da padne, ali su se prevarili.  Muller je sjajno igrao i nije Rafi dozvolio ni poen da osvoji, te je poveo sa 6:5 u gemovima i ponovo došao na korak od pobjede. Iako je Nadal imao problema kod svog servisa uspio je da izjednači na 6:6.

 

Maratonski meč se nastavio, a oba tenisera su bila sigurna na svojim servisima iako je Muller imao još dvije meč lopte. Odlučujući trenutak se desio kod rezultata 14:13 za Mullera. Servirao je Nadal, a Muller je imao dvije meč lopte. Prvu je iskoristio i došao do vjerovatno najveće pobjede u karijeri.

 

Wimbledon, osmina finala:

 

Nadal - Muller 2:3 (3:6, 4:6, 6:3, 6:4, 13:15)

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.