x

Marc Coma odustaje od motociklizma i postaje sportski direktor Dakara!

KTM-ov vozač i višestruki osvajač Rallyja Dakar, Španjolac Marc Coma odlučio je objesiti svoju kacigu o klin i početi se baviti drugim stvarima. Čovjek koji je pet puta pobjeđivao na Dakaru odlučio je okončati svoju vozačku karijeru, ali svoj fokus i dalje ostaviti na sportu koji toliko voli i koji ga je proslavio. Marc Coma možda neće voziti Dakar sljedeće sezone, ali će zato biti sportski direktor ove nadaleko i naširoko poznate rally pustolovine…

Slično kao i Cyril Despres i Marc Coma zasitio se vožnje motociklom po južnoameričkim pustopoljinama. Dok je Despres motocikl zamijenio automobilom Coma je umjesto dvokotača odabrao uredski posao s povremenim terenskim radom. Ovaj peterostruki osvajač Dakara naime postao je sportski direktor utrke koja se sljedeće godine vozi kroz Argentinu, Boliviju i Peru.

 

Coma tako neće ganjati i šesti naslov na Dakaru s kojim bi pretekao Despresa i postao najbolji u povijesti ove  utrke. Nakon 12 rallyja Dakar i šest pobjeda na istome Španjolac odlazi u vozačku mirovinu i prima se posla koji će mu omogućiti da Dakaru vrati sve ono što je on njemu dao.

 

Izvor: automotoportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.