x

Marca otkriva: Mandžukić je pronašao novi klub!

Previsoka odšteta u visini od 30 miliona eura, koliko Manchester City traži za transfer Alvara Negreda, mogla bi gurnuti hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića prema Atletico Madridu.

Marca je ranije otkrila da je Mandžukićev transfer Atleticov plan B, ukoliko ne uspiju dovesti Negreda. A prema svemu sudeći neće se uspjeti dogovoriti s “građanima” i upravo bi hrvatski napadač Bayerna mogao biti doveden kao zamjena za Diega Costu koji je otišao u Chelsea.

 

Atletico je navodno spreman za Mandžukića ponuditi oko 18 miliona eura, dok Bayern pokušava dodatno podići cijenu i zaraditi više od prodaje hrvatskog napadača.

 

Španski sportski dnevnik piše da će Atleticov trener Diego Simeone u Mandžukiću “dobiti strijelca za kojim je klub vapio nakon odlazaka Coste i Ville, igrača koji može garantirati 20 i više golova svake sezone”.

 

Za Bayern je Mandžukić postigao 33 gola u 54 bundesligaške utakmice, a njegov odlazak iz bavarskog velikana uvjetovali su loš odnos s trenerom Pepom Guardiolom i dolazak Roberta Lewandowskog.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.