x

Mario Softa predstavlja spot za pjesmu ``Džukele``: Ovo posvećujem svima koji po Sarajevu prosipaju papansku nekulturu!

Kontraverzni sarajevski estradni menadžer Mario Softa  je snimio pjesmu ``Džukele`` i ekranizovao je spotom, a Ekskluziva.ba portal kao medijski sponzor projekta donosi premijeru istog, kao i ekskluzivni intervju sa ovim renomiranim gospodinom. 

1. Šta vas je motivisalo da napišete pjesmu?

- Motivisala me kompletna situacija u mom rodnom i glavnom gradu BiH. Već skoro dvije decenije Sarajevo tone iz godine u godinu u propast, dok svi drugi glavni gradovi u okruženju idu svjetlosnom brzinom unaprijed.

 

2. Kome je posvećena pjesma?

- Pjesma je posvećena upravo onim ljudima koji su došli u glavni grad i koji u njemu već dvije decenije nameću svoju provincijalsko-papansku (ne)kulturu i željno uništavaju sve što je gradsko u Sarajevu.

 

3. Kakva je trenutna situacija u Sarajevu?

- Užasna, nikad gora - od sigurnosti građana, preko ekonomske situacije pa sve do estrade. Dovoljno vam govori da u glavnom gradu koji ima pola miliona stanovnika imamo jednu diskoteku i zato je omladina konfuzna i napeta.

 

4. Napravili ste pjesmu o svom gradu, kao i ostali pjevači?

- Jedini pjevač koji je opjevao Sarajevo u najboljem svjetlu je pokojni Kemal Monteno, a svi drugi koji su pjevali o Sarajevu su došljaci i provincijalci sa brda.

 

5. Šta mislite o pjevačima na bh. sceni?

- O svim pjevačima koji žive u Sarajevu, bez razlike da li su rođeni u njemu ili došli sa strane koji ga vole, poštuju i smatraju prijestolnicom BiH, mislim sve najbolje, kako u životu, tako i u karijeri. Pjevacima koji žive u malim, ruralnim mjestima  i snimaju po seoskim televizijama bi  oduzeo pasoš ili ličnu kartu, te bi im zabranio pristup svim sarajevskim medijima. Ovim što žive preko Drine i Save, zabranio bi im ulazak u Sarajevo, jer su to klasični izdajnici.

 

6. Šta mislite o menadžerima?

- Danas, ko se predstavlja estradnim menadžerom, to je najveći ološ jednog civilizovanog društva. Nažalost, pjevači su najveći krivci i snose najveću odgovornost što su konobari, vodoinstalateri, automehaničari, električari, piljari i mesari postali tzv. menadžeri, jer oni sve rade osim posla pravog iskusnog menadžera. Peru im auta, voze žene kod frizera, razvoze djecu u školu, itd.

 

7. Šta mislite o politici?

- Balkanska politika napravljena je po konceptu talijanske mafije Cosa Nostra. Mislim da sam s ovim sve rekao.

 

8. Šta mislite o trebevićkoj  žicari?

Za vrijeme dok je Sarajevo bilo u Jugoslaviji, ona je bila simbol grada. Sad kad je Sarajevo u BiH, ko zagovara da treba žicaru obnoviti, on je najveći izdajnik grada Sarajeva. Nama koji volimo Sarajevo treba igmanska žicara, od Hrasnice do vrha Igmana.

 

9. Kakva je situacija na bh. sceni?

- Situacija na bh. sceni je kao Dejtonski sporazum. Tri bosanske zvijezde rade, uzimaju milione, dok drugih 50 pjevača kupi mrvice, a što se tiče scene mi je momentalno nemamo, jer dok god Beograd i Zagreb budu kontrolisali naše nebo, do tad će da kontroliše i scenu.

 

10. Da li bi ušli u reality show?

- Zadnjih pet godina nudio sam se da besplatno uđem i predstavim svoj grad i državu u najboljem svjetlu, ali u tim momentima nije odgovaralo tim televizijama, jer su im trebali petokolonaši, domaći izdajnici koji će da ponize i ``izofiraju`` Sarajevo. Zadnjih godinu dana kako me zovu više mi nisu interesantni.

 

11. Kakve te žene privlače?

- Čitav život, otkad znam za sebe, bio sam u društvu dama. Bitno je da ne puše, ne piju i da se ne drogiraju, da se kupaju i da su njegovane. Fizički izgled je nebitan, samo da su čiste i da drže do sebe.

 

12. Da li je Mario Softa zaljubljen?

- Da, zadnja tri mjeseca.

 

13. Mimo posla estradnog menadžera, radite kao savjetnik i consigliere?

- Kao prvo, ne možete porediti savjetnika i consigliera nikad u životu. Savjetnik je jedno potrčkalo, bez mozga, sa dva broja većim odijelom, koji je marioneta sa kockasto-telećom glavom i koji izvršava naredbe svog pretpostavljenog koji liči na grizlija od 200 kg, dok consigliere, posao koji ja obavljam, treba da priča perfektno tri strana jezika, da je prošao kompletan svijet, da zna sve kulture, da nosi najskuplja odijela, da nema stomaka, da sve svaki dan bavi sportom  i da pretpostavljena korporacija sluša sta im ja savjetujem.

 

14. Kakvi su Vaši planovi za budućnost?

- Da mi 2017.-ta godina bude upola uspješnija od ove, što se tiče i posla i financija. U pregovorima sam s Acom Pejovićem, mojim starim prijateljem, da iducć godine ponovo počnemo  da radimo nakon šest godina.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.