x

Marshawn Lynch investirao u NRG eSport!

NRG eSports organizacija nastavila je da privlači poznate investitore kako bi se pripremila za nadolazeću Overwatch ligu. 

Mjesto u Overwatch ligi košta 20 miliona dolara, a novac su već prošle godine uložili, svima poznati Shaquille O`Neal i Jimmy Rollins. 

 

O`Neal je bivši košarkaš koji je primljen u Kuću slavnih, a najpoznatiji je po igranju za NBA klub Los Angeles Lakerse. S druge strane, Jimmy Rollins je proveo 15 godina igrajući za bejzbol tim Philadephia Philliese. 

 

Nakon njih dvojice s investiranjem u visini od 15 miliona dolara u NRG eSport ušli su Marshawn Lynch, Alex Rodriguez, Michael Strahan, Marlon Byrd, te poznata glumica i pjevačica Jennifer Lopez. 

 

Rodriguez je bivši bejzboj igrač koji je prošle godine završio karijeru, a nakon manjih donacija, odlučio je uložiti još novca te se pridružio upravi NRG-a. 

 

Također, Lynch je poznato ime u svijetu sporta. Ovaj igrač američkog fudbala trenutačno igra za Oakland Raiderse, dok je Strahan bivši igrač New York Giantsa. Što se tiče Marlona Byrda on je proveo 15 godina u MLB ligi gdje je igrao za 10 različitih ekipa. 

 

Pored ovog, NRG je objavio roster koji će igrati za tim San Francisa u Blizzardovoj Overwatch ligi, a taj roster čine: 

 

 David “nomy” Ramirez i Matthew “super” DeLisi kao tenkovi, Nikola “sleepy” Andrews i Daniel “dhaK” Paz kao support, Dante “Danteh” Cruz, André “iddqd” Dahlström, Andrej “babybay” Francisty, i Jay “sinatraa” Won kao DPS-ovi.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.