x

Martina o odlasku Džeke u Real: On je već u velikom klubu!

Bosanskohercegovački napadač i član Rome Edin Džeko igra nevjerovatnu sezonu.

Iako će uskoro napuniti 31. godinu, Džeko vjerovatno proživljava drugu mladost u rimskom klubu te je trenutno, slobodno možemo reći, jedan od najboljih napadača na svijetu, ako je to ikada i prestao biti.

 

Dijamant je ove sezone postigao 17 golova u Seriji A i naravno prvi je strijelac lige, a ukupno je postigao 24 gola u svim takmičejima, a tek smo na početku februara mjeseca.

 

To je inostrane medije ponovo navelo da Džeku sele u najveće svjetske klubove, a jednu takvu špekulaciju donio je jutros i španski AS koji poručuje da je Džeko baš tim napadača kakvog traži Zidane u Realu. Na ovu informaciju oglasio se i italijanski agent Silvano Martina koji je poručio da je Džeko već u velikom klubu.

 

``On je već u velikom klubu. Roma ima sjajne vlasnike, veliki broj navijača i ne vidim nikakav razlog da mijenja sredinu. On je uvijek bio jak. Imao je prošle sezone malih problema jer je promijenio ligu, a onda je sa Spallettijem pronašao kontantnost. Klub mu je ukazao povjerenje i on pokazuje šta zna. Postigao je preko 200 golova u karijeri i u nekim mečevima baš me podsjeća na Marca Van Bastena``, rekao je Martina.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.