x

Maslinovo ulje čuva pamćenje!

Unos ekstra djevičanskog maslinovog ulja povezan je s očuvanjem veza između neurona i smanjenjem rizika za upalne procese u mozgu.

Konzumacija ekstra djevičanskog maslinovog ulja smanjuje rizik za slabljenje pamćenja, pokazalo je istraživanje provedeno na američkom Sveučilištu Temple.

 

Kod životinja koje su češće konzumirale ekstra djevičansko ulje je uočena i bolja sposobnost učenja novih sadržaja te reduciranje stanja povezanih s Alzheimerovom bolešću.

 

Eksperimenti provedeni na miševima su potvrdili kako je unos ekstra djevičanskog maslinovog ulja povezan s očuvanjem veza između neurona i smanjenjem rizika za upalne procese u mozgu

 

Kako piše znanstveni časopis Annals of Clinical and Translational Neurology, kod životinja koje su konzumirale ekstra djevičansko maslinovo ulje je bila izraženija aktivacija procesa autofagije ili odstranjivanja suvišnih tvari i toksina iz stanica mozga.

 

Već je dugo poznato da maslinovo ulje vrlo učinkovito čuva mozak od demencije i odlična je prevencija moždanog udara, pa je definitivno vrijeme da se sjetite obitelji ili prijatelja s mora koji rade svoje maslinovo ulje.

 

Izvor: Metro-portal.rtl.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.