x

Maslinovo ulje za zdrav i preplanuli ten!

U doba raznih anti-age krema, tretmana i botoksa zaboravili smo na prirodne sastojke koje naša koža voli.

Maslinovo ulje iznimno je zdravo za kožu, a njegove kvalitete posebno dolaze do izražaja ljeti.

Za blagotvorne učinke maslinovog ulja na kožu znale su i naše prabake, a nedavno je to potvrdila znanost.

Japanski znanstvenici s medicinskog fakulteta Kobe otkrili su da korištenje maslinovog ulja nakon sunčanja smanjuje rizik od razvoja tumora.

 

Odgađa pojavu tumora na koži

Njihovo je istraživanje pokazalo da visokokvalitetno, djevičansko maslinovo ulje, razmazano na koži, odgađa pojavu tumora te čak smanjuje one postojeće. Bogato je antioksidansima što ublažava efekt koji UV zrake imaju na naše stanice.

 

Mnogi komercijalni proizvodi za njegu kože nakon sunčanja, imaju alkohol u sebi što privremeno stvara osjećaj hlađenja, ali je dugoročno štetno za našu kožu.

 

S druge strane, maslinovo ulje možda nam neće odmah pružiti olakšanje kad ga nanesemo na opeklinu, ali dugoročno će njegovati našu kožu, nahraniti je antioksidansima i poništiti štetno djelovanje jakog sunca. Koža će vam nakon toga biti mekana, nježna i sjajna.

 

Prekrasna nijansa kože za 10 minuta

Suprotno uvriježenom mišljenju, maslinovo ulje neće vas zaštititi od sunca, jer ne sprečava prolazak UV zraka kroz kožu. Namažete li se njime prije sunčanja, postoji mogućnost da izgorite.

 

Ako se baš želite sunčati namazani maslinovim uljem, najbolji učinak postići ćete nanesete li ga na kožu u vrijeme kada sunce nije jako, primjerice rano ujutro ili pred večer te se sunčate vrlo kratko, tek 10 minuta.

Tako će vam koža polako tamniti, ali će dobiti prekrasnu nijansu boje.

 

Djevičansko je najbolje

Važno je napomenuti da je za kožu najzdravije, djevičansko maslinovo ulje, dok istraživanja pokazuju da ono prerađeno nema gotovo nikakav efekt.

 

Stoga birajte najbolje ulje za njegu svoje kože. Možete ga naći na tržnicama ili naručiti preko interneta.

 

Bez obzira na to koristite li maslinovo ulje ili ne, uvijek se pridržavajte najvažnijih pravila sunčanja, izbjegavajte sunce od 11 do 16, ne izlažite mu se predugo i pijete velike količine vode.

 

Izvor: dormeo.com.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.