x

Mazda pripremila paket poboljšanja za model CX-3!

Uz nekoliko posljednjih poboljšanja Mazdin najmanji crossover zasigurno će i dalje ostati među najpoželjnijim automobilima u svom segmentu.

U Mazdi su s poboljšanjima modela CX-3 primarno krenuli iznutra prema vani, a u standardnoj opremi zgodnog crossovera sada je sistem za asistenciju ``Smart City Brake Support`` koji će u slučaju nužde autonomno aktivirati kočnice pri brzinama do 30 km/h.

 

Tu je i sistem ``G-Vectoring Control`` koji će u kombinaciji s pametnim integralnim pogonom i-ACTIV osiguravati optimalan obrtni moment na svakom točku pojedinačno.

 

Unapređenja ovjesa uključuju rekalibrirane amortizere, a poboljšani su i nosači motora, što će natprosječno upravljiv automobil (sada s još boljim odzivom motora i mjenjača) učiniti još upravljivijim.

 

S ciljem poboljšanja zvučne izolacije putničke kabine nove su zaptivke na vratima, zadnja stakla su nešto deblja, a poboljšane su i sve postojeće izolacione obloge. Pored redizajniranog upravljača, CX-3 će uz pojedine pakete opreme biti opremljen i ``head-up`` displejom u boji.

 

Ponuda motora, mjenjača i pogona ostaje nepromijenjena.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.