x

McLaren Track Pack i što to zapravo jest!

Uz svu tehnologiju, kao da i ovako nisu dovoljno brutalni i prepredeni za svaku stazu na svijetu, McLaren najavljuje novo poboljšanje zvano Track Pack i obećava jedino – dominaciju.

Ljudi u McLarenu su svakako hrpa genijalaca koji se vole igrati s tehnologijom i na kraju su u stanju proizvesti jako dobre rezultate koje implementiraju u svoje modele. Nova tehnologija Track Pack bi trebala izvući, kako kažu, ne 100 posto već 110 posto performansi iz automobila. Drugim riječima, Track Pack nudi značajke koje će drastično dignuti performanse automobila na stazi.

 

Sve je inspirirano trkaćom poviješću McLarena te tako Track Pack nudi mnoštvo ne samo vizualno privlačnih, nego i vrlo funkcionalnih dodataka kao što su smanjenje težine, aerodinamična te “downforce” poboljšanja.

 

McLaren 570S je lagan automobil koji leti stazom bez imalo spoticanja, ali Track Pack smanjuje njegovu težinu za još 25 kg. Sve se to postiglo stavljanjem sjedala, kontrolne ploče i volana od alkantare zajedno s drugim komponentama od ugljičnih vlakana. Sjedala su posebno dizajnirana tako da se nećete micati u automobilu lijevo-desno dok rušite brzinske rekorde staze.

 

Za “Dark Palladium” izgled krova i “stealth” izvedbu sportskog ispušnog sustava zaslužan je odjel McLaren Special Operations. Kad je uključen Track Pack, zadnje krilo se podiže za 12 mm te pojačava već visoku “downforce” silu u zavojima. Tu su i privlačni također “stealth” dizajnirane felge od lake legure.

 

Od ostalih dodataka, prisutan je i provjereni McLarenov “Track Telemetry” sustav koji pruža realne informacije za vrijeme krugova, granice sektora i usporedbe između vozača. Tako bez problema možete provjeriti na Grobniku da li ste brži od prijatelja koji se toliko hvali svojom vožnjom. Samo vam je potreban McLaren.

 

Na kraju, zahvaljujući ovom sustavu možete cjelovito analizirati svoju vožnju pomoću grafičkih prikaza brzine vozila i svih ostalih funkcionalnosti vezanih za vrijeme pojedinog kruga, itd.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.