x

Međunarodni sajam namještaja u Sarajevu posjetilo 25.000 ljudi!

Međunarodni sajam namještaja - INTERIO, 34. po redu, koji je u proteklih pet dana u Centru Skenderija u Sarajevu okupio dvadesetak izlagača, posjetilo je oko 25.000 ljudi što je, prema riječima organizatora, izuzetno velika posjećenost kada je u pitanju ovakav tip sajamske manifestacije.

Svih pet dana ulaz na sajam je za posjetioce bio slobodan i to je za njih bila prilika da obave razgovore sa proizvođačima, obave kupovinu, ali i vide čime BiH raspolaže kada je u pitanju drvna industrija.

 

Izložbeni prostor je bio postavljen na 2.500 kvadratnih metara, a organizatori su najavili da će uložiti napore da do sljedeće godine obnove sajamsku dvoranu, čija je površina 5.000 kvadrata, čime bi izložbeni prostor bio na preko 10.000 kvadratnih metara.

 

- Ono čime smo zadovoljni, za razliku od prošle godine kada nismo ni održali sajam, je da je ove godine i posjećenost bila zaista velika i po nekim našim procjenama sajam je u ovih pet dana sigurno posjetilo oko 25.000 posjetilaca, što je kada je u pitanju sajam namještaja jako veliki broj, rekao je Kapo.

 

Izrazio je nadu da će iduće godine posjetiteljima ponuditi još veći prostor u kojem bi se i duže zadržali.

 

- Moramo raditi na tome da ove sajmove dižemo na još veći nivo kako bi vratili taj neki stari sajamski život u Sarajevu, kazao je Kapo.

 

Međunarodni sajam namještaja – INTERIO, otvoren je u srijedu, čime je obnovljena ova značajna sajamska manifestacija, koja se prošle godine nije održala.

 

Sajamska manifestacija održava se uz podršku Ministarstva privrede i Vlade Kantona Sarajevo. Ove godine je pripremljen i veliki broj iznenađenja i nagradne igre za posjetioce sajma, a proglašenje dobitnika nagrada biće upriličeno u prostoru sajma danas u 18 sati.

 

Međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja i prateće industrije – INTERIO – otvoren je 15. marta, a posjetitelji će izloženi namještaj moći pogledati još danas do 19 sati. INTERIO je centralno mjesto prezentacije sljedećih proizvoda i usluga: namještaj svih vrsta, kompletna oprema za unutrašnju dekoraciju stambenih i poslovnih prostora, rasvjeta, podovi, podne prostirke, strojevi i alati za šumsku i drvnu industriju, oprema za zaštitu šuma, oprema za projektovanje u šumarstvu, mašine i alati za obradu drveta, repromaterijal za drvnu industriju, namještaj i oprema za vanjsko uređenje, podne obloge, rasvjeta, baštenska galanterija, baštenski namještaj, bazeni i oprema za bazene...

(Anadolija)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.