x

Mekana i mirišljava odjeća: Evo šta vam može poslužiti kao ZAMJENA za omekšivač!

Želite li da vam odjeća bude mekana bez dodavanja omekšivača, probajte altarnativne pomagače uz koje će oprana odjeća biti mekana...

1. Dodajte pola šoljice sode bikarbone u čašu vode te dobijeni sadržaj dodajte u posudu za omekšivač. Možda odjeća neće mirisati onliko intenzivno koliko ste navikli, ali će zato biti izuzetno mekana budući da soda bikarbona najbolje od svih sastojaka omekšava vodu.

 

2. Neki ljudi umjesto omekšivača u vaš mašinu ubacuju teniske ili ostale gumene loptice. Ova metoda nije naročito omiljena jer može stvoriti probleme kod osoba alergičnih na lateks te osim toga nije najbolje rješenje za osjetljive komade odjeće. Međutim, ukoliko nemate problema s ovim slobodno isprobajte i ovu varijantu.

 

3. Dodavanje čaše vinskog sirćeta u posudu za omekšivač omekšaće odjeću i osvježiti je mirisom, iako to neće biti djelotvorno u onoj mjeri kao što je to slučaj sa sodom bikarbonom. 

 

Ova je metoda alternativnog omekšavanja odjeće definitivno najpopularnija. Ne moratese bojati mirisa sirćeta, jer on u potpunosti nestaje prilikom pranja. Takođe mu možete dodati nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja.

 

4. Jedna od neobičnijh metoda je ubacivanje malene kuglice izrađene od aluminijske folije u veš mašinu, ali njih treba izbjegavati kod osjetiljive odjeće.

 

5. Naravno, uvijek se možete odlučiti za omekšivače rublja na prirodnoj bazi koje možete pronaći u velikoj većini bolje opremljenih marketa zdrave ishrane i drugih potrepština za domaćinstvo prirodnog porijekla.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.